Posle pobede nad Zvezdom, as Olimpijakosa se setio saveta Dude Ivkovića

Autor: Darko Mitrović
petak 17.11.2023.
00:10
Izvor: Sportske.net

Savet koji i danas primenjuje.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Kapiten Olimpijakosa Kostas Papanikolau je večeras dao veliki doprinos pobedi njegovog tima nad Crvenom zvezdom (88:83) u devetom kolu Evrolige.

Na terenu je proveo oko 30 minuta, upisao 11 poena, po 5 skokova i asistencija, a posle meča se u razgovoru da novinarima dotakao i sećanja na slavnog srpskog trenera Dušana Ivkovića koji je preminuo pre dve godine i koji je u Pireju između ostalog ostao upamćen kao čovek koji je dva puta osvajao titule prvaka Evrope sa Olimpijakosom (1997. i 2012. godine).

''Ne pokušavam da iznuđujem napore. Sećam se da mi je pokojni Duda (Dušan Ivković) rekao 'neka ti dođe igra, nemoj da iznuđuješ napore“ i to i radim. Ako je nešto što me karakteriše svih ovih godina onda je to moj instinkt i ja ga sledim, ili me odvede na dobre puteve ili ne'', rekao je on.

Zatim se osvrnuo i na sve veće probleme sa povredama zbog kojih su večeras i Olimpijakos i Crvena zvezda bili značajno oslabljeni.

''Zvuči vrlo trivijalno, ali je veoma teško da svi nisu zajedno trenirali. Veoma je teško jednom timu da to savlada. I druge ekipe imaju povrede, ne kažem to kao izgovor. To su stvari koje nisu normalne. One donose dodatni zamor koji se može pojaviti. Takođe se ne vidi napredak tima, šta radi dobro, a šta ne. Važno je, zato, pronaći rešenja i izvući pobede.

Kada je dobra atmosfera u svlačionici, retki su trenuci kada treba nešto da kažete. Naš razgovor cele nedelje je bio da se vratimo i krenemo u pobednički niz. Razgovarali smo da moramo da pobedimo Makabi i onda da trijumfujemo kod kuće. Imamo momke koji znaju gde su. Svi smo na dobrom putu i nastavićemo zajedno. Dobra svlačionica se vidi iz utakmica, putovanja i komunikacije između igrača. Sve dok nema velikih trvenja, to pokazuje da u timu postoji dobra atmosfera'', rekao je Papanikolau.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke