Posle poraza, Pešić ima poruku za pojedine igrače!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.11.2021.
18:34
Izvor: Sportske.net

Na njima je da prihvate ovaj savet ako i dalje žele da budu deo nacionalnog tima.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Posle decenija velikih uspeha, osvajanja medalja na svim velikim takmičenjima zbog čega Srbiju ponosno nazivamo ''zemljom košarke'', teško nam je da se naviknemo na poraze koje poslednjih godina naš nacionalni tim doživljava u kvalifikacijama. U prošlim kvalifikacionim ciklusima gubili smo od Gruzije, Švajcarske, mučili se sa Austrijom..., a večeras nas je u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo savladala i Belgija sa 72:69.

Prethodno nas je i Letonija namučila u Beogradu, pa je pred selektorom Svetislavom Pešićem mnogo posla da stvari dovede na svoje mesto u narednom periodu.

I ovoga puta je bilo mnogo debitanata, za koje je Pešić posle meča imao jasnu poruku:

''Imamo mnogo igrača koji su prvi put u reprezentaciji i moraju da nauče kako da se igra za reprezentaciju. U njoj je malo drugačiji sistem, svaka utakmica je kao poslednja i moramo da bolje kontrolišemo napade, loptu... Videli smo u ovim kvalifikacijama i to ne samo sada, već i pre, da je u svakoj utakmici teško pobediti.



Vama nije važno, ali meni jeste, da posle ove dve utakmice imam bolju sliku o našem timu. Prvi put sam s ovim momcima, talentovani su, pokazuju odličan stav, bore se za zemlju, za saigrače'', izjavio je Pešić.

Kada je sama utakmica u pitanju, Pešić je čestitao rivalu i svom kolegi Đerđi na pobedi, a kao presudan detalj naveo je seriju 0:9 na startu poslednje četvrtine.

''Počeli smo treću četvrtinu sa 0:9, bez dobre organizacije i povećali smo samopouzdanje belgijskom timu. Još jednom, ovo su kvalifikacije, prošlu utakmicu smo pobedili, večeras smo izgubili i ovo moramo da imamo u vidu, moramo da učimo iz ovoga'', konstatovao je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke