Posle Zvezdine pobede Duško Ivanović ispričao basnu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.01.2023.
20:14
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo obraćanje Zvezdinog trenera na pres konferenciji.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je nastavila seriju pobeda u AdmiralBet ABA ligi. Crveno-beli su večeras pred svojim navijačima savladali Cedevita Olimpiju u derbiju 16. kola rezultatom 100:95 i podigli samopouzdanje posle poraza u Kaunasu, a uoči novog evroligaškog derbija sa Partizanom u petak.

Ali, trener Duško Ivanović ponovo nije bio zadovoljan.

Kako bi ilustrovao svoje viđenje ove utakmice, crnogorski stručnjak se dosetio jedne basne koju je ispričao prisutnim novinarima.

''Jedino pozitivno je što smo pobedili, sve ostalo je bilo loše, ili ne onako kako bi Zvezda trebalo da igra. Igrali smo bez agresivnosti, bez koncentracije i to nije put. Još ima dosta da se igra, to je jedan dugi put i moramo da budemo istrajni i da znamo šta hoćemo.

A taj put, dugi put...

U jednoj basni od mog pokojnog tasta Muse Đokovića, crnogorskog književnika koji je pisao puno knjiga i koji je pisao i basne piše: 'Pitaju kornjaču koji je put dug? Koji je najduži put?' A kornjača kaže: 'Pogrešan kada tapkaš u mestu'. E, to smo mi večeras radili'', ispričao je Ivanović.

Loša odbrana je ono što ga najviše brine posle ove utakmice.

''Mi smo znali da Cedevita Olimpija igra na ovaj način i večeras su igrali sjajno, pogađali su i teške šuteve, ali smo bili spremni za to.

Ali, dali su nam 7-8 trojki na našu vrlo lošu odbranu. Ekipa je imala stabilnost i veru da možemo da pobedimo, ali rekao sam već, nije to taj put.

Ako me već pitate čime sam zadovoljan, zadovoljan sam trećom četvrtinom, kada su Dobrić i Lazić igrali kako treba da se igra'', dodao je Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke