Poslednja karta za otpisane

Autor: Ivan Cvetković
sreda 03.03.2021.
14:19
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Partizan u problemima...

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Prekid sezone iz snova, pa odlazak Trinkijerija, početak najčudnije sezone, Vlada Šćepanović, pa zatim Sašo Filipovski, brojne rokade u igračkom kadru i na kraju brojne povrede. Zvuči kao loš san za svakog navijača Partizana i sigurno da bi želeli da sve ovo što pre prođe i da se krene iz početka, ma koliko god taj novi početak bio težak.

Ipak jedina stvar kojoj se nadaju navijači crno-belih, onako tiho, stihijski u sebi jeste takmičenje u Evrokupu. Kup Radivoja Koraća je ispušten u polufinalu, u ABA ligi su i teoretske šanse izgubljene, ali nada da se u Eurokupu može proći u Top 8 i dalje živi. Nakon četiri utakmice Partizan ima polovičan učinak i zajedno sa Trentom deli drugu poziciju i upravo će meč protiv italijanske ekipe biti od ključnog značaja. Iako je Trento lagano pobeđen na Novom Beogradu, utakmica neće biti ni malo jednostavna. Veliki broj povređenih igrača, pehovima nema kraja, nekoliko golobradih mladića, ali obaveza da se pobedi je i dalje tu.

Italijanska ekipa je nakon te utakmice promenila trenera i okrenula tok sezone i potpuno neočekivano se umešali u borbu za Top 8. Dobili su favorizovanu ekipu Lokomotive, pa zatim i na svom terenu uspeli da nanesu jedini poraz lideru grupe Metropolitani. Slično kao i Partizan i oni traže spas sezone u Evokupu jer su i oni daleko od mesta koje vode u plej-of italijanske lige.

Kada se pogleda roster ekipe jasno je da se radi o klasičnoj italijanskoj ekipi. Nekoliko domaćih igrača sa ne prevelikom ulogom i startna petorka koju čine Amerikanci. Osovinu ekipe i triling oko kog se sve vriti čine Braun-Mej-Vilijams i zaustavljanje istih biće ključno ukoliko Partizan želi da ostvari pobedu. Trento je godinama gajio prepoznatljiv stil igre, pod vođstvom Nikole Brieze u poslednje dve godine igrali su izuzetno agresivno na defanzivnom kraju terena dok su se u napadu oslanjali na individualni kvalitet i kontrolisanu igru sa malo izgubljenih lopti i pobede su uglavnom ostvarali na mali broj poena, gde pogotovo na svom terenu nisu bili lak protivnik ni za koga. Od već pomenute rokade na klupi čini se kao da Trento pokušava da nađe identitet, da pokušavaju da napadački budu oštriji, da odigraju utakmicu na veći broj poseda i pre svega pretrče protivnika. U ovom zgusnutom rasporedu sa malim brojem treninga, pitanje je koliko će igrači uspeti da prenesu zamisli trenera na parket.

Dve ekipe koje se nalaze u sličnom momentu i igraju sa istim pritiskom, garantuje jednu napetu utakmicu u kojoj možda neće biti mnogo lepih poteza, ali sigurno da će energija i želja biti na visokom nivou. Ukoliko tražimo ključ pobede za Partizan, sigurno je od izuzetne važnosti da ne dozvoli protivniku veliki broj skokova u napadu, kao i da ih zadrže na nekom ovosezonskom proseku u šutu za tri poena koji jedva prelazi 32%. U kom god sastavu igrali crno-beli sigurno da imaju načina i kvaliteta da pobede protivnika i nastave spasavanje sezone kroz Eurokup. Još jedna prednost je istorija ova dva tima, gde u poslednjih pet mečeva ekipa Trenta ima samo jednu pobedu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke