Poslednja provera - uspešna, Srbija spremna za kvalifikacije!

Autor: Sportske Net
sreda 23.06.2021.
21:43
Izvor: Sportske.net

"Orlovi" slavili protiv Meksika.

KSS
KSS

Povezane vesti

Košarkaši Srbije u poslednjem meču pred kvalifikacije za Olimpijske igre pobedili su Meksiko u hali "Aleksandar Nikolić". Srpski tim slavio je rezultatom 81:77 (17:21, 28:22, 18:14, 18:20).

Srbija je otvorila meč, ali je Meksiko odmah uzvratio trojkom i tako najavio seriju šuteva sa distance. Posle četiri minuta svega tri poena postigli su “orlovi”, ali srećom nisu mnogo bolji bili Meksikanci. Vodili su gosti, pre svega zahvaljujući trojkama, a Srbija je držala priključak. Posle prvog kvartala Meksiko je vodio 21:17 od toga ubacili su pet trojki, dok je Srbija imala četiri izgubljene lopte.

Mendez je drugu četvrtinu otvorio, pogađajte, trojkom. Mđutim, odgovorila je sada Srbija sa dva uspešna šuta sa distance. Milosavljević je smanjio razliku. Pono je usledila trojka Meksika, ali i Gagija Milosavljevića. Upisali su gosti čak 10 trojki. Ipak, Srbija preko Dobrića i odličnog probijanja dolazi do prvog vodstva od 42:41, a potom Kalinić povećava razliku. Dugo su vodili Meksikanci, ali je Srbija u završnici uspela da preokrene i stekne vodstvo od 45:43 na poluvremenu.  

Meksiko je odmah na startu sa linije penala stigao do izjednačenja. Bjelica i Jović na drugoj strani povećavaju prednost Srbije trojkama, potom je sjajni Petrušev odigrao dobro odbranuo i izblokirao šut Meksika. Srbija je nap ola treće deonice stekla dvocifrenu prednost. Usledila je serija od 10:0 Meksika, koji se vratio na samo pet poena zaostatka. Teodosić je trojkom uspeo da povisi prednost na šest razlike.

Trojkom su otvorili poslednju četvrtinu Meksikanci, ali tu su stali. Dejan Davidovac je zaokružio seriju Srbije na 10:0 i povisio na dvocifrenu prednost. Održavala je prednost Srbija, dobro se pozicionirala i dobro realizovala šut. Kruz je pogodio trojku i smanjio na četiri razlike, ali to je bilo sve. Srbija je slavila.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Boban Marjanović sa 20 poena i on je bio jedini dvocifren u timu. 

Za Meksiko najviše poena je postigao Mendes, 16, dok je Stol ubacio 14, a Hajmes 12. 

Prvi deo kvalifikacija Srbija igra u Beogradu sa Filipinima i Dominikanskom Republikom, a grupa u kojoj je naša reprezentacija ukršta se sa onom gde su Italija, Portoriko i Senegal. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke