Poslednji Efesov ples?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 30.05.2021.
12:37
Izvor: Sportske.net

Velike promene desiće se u Istanbulu.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Košarkaši Anadolu Efesa danas imaju priliku da osvoje Evroligu, ali neće imati nimalo lak zadatak protiv Barselone.

Nema sumnje da će dati sve od sebe u pokušaju da dođu do svoje prve Evrolige. Imaju sjajnu generaciju predvođenu Vasilijem Micićem i Šejnom Larkinom i može se reći da im je ovo poslednji trzaj da sa ovim timom dođu do željenog trofeja.

Gotovo je izvesno da će Micić krenuti put NBA lige nakon ove sezone. Kako smo već pisali, istakao je da nema ponuda iz najjače lige sveta, niti iz bilo kog drugog tima, ali o tome će se pričati tek nakon završetka kampanje.

S njim, "Sinan Erdem dom" će po svemu sudeći napustiti i Šejn Larkin, koji ima izlaznu klauzulu za NBA ligu. Njemu ugovor sa turskim timom ističe naredne sezone i ukoliko stigne odgovarajuća ponuda za njega, slobodan je da napusti Efes. Poenterski, igra nešto slabiju sezonu nego li neke ranije, ali uloga koju ima je velika i pojavi se uvek kada je to potrebno.

Dakle, Ergin Ataman bi mogao da ostane bez dvojice najvažnijih igrača ovog leta, nakon čega će posegnuti za njihovim zamenama, ali pitanje je mogu li oni nadoknaditi odlazak ovog dvojca i hoće li savršena hemija u Efesu biti promenjena? Uz to, nije sigurno da će ostatak ekipe ostati na okupu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke