Poznate sve grupe za Olimpijski turnir - Okolnosti idu naruku Srbiji

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 08.07.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Ovo je slika grupa.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Nakon svih kvalifikacionih turnira koji su se održali u Pireju, Rigi, Valensiji i San Huanu dobili smo četiri poslednja učesnika Olimpijskih igara

Košarkaški Olimpijski turnir počinje 27. jula utakmicom između Australije i Španije u upravo je "furija" selekcija koja je preko kvalifikacija rezervisala karte za Pariz, odnosno Lil gde će se košarka i igrati.

Osim Španaca, za medalju će imati priliku da se bore još reprezentacije Grčke, Brazila i Portorika, pa tako sada imamo kompletnu sliku izgleda sve tri grupe.

GRUPA "A": Australija, Grčka, Kanada i Španija.

GRUPA "B": Francuska, Nemačka, Japan i Brazil.

GRUPA "C": SAD, Srbija, Južni Sudan, Portoriko.

Definitivno je kao "grupa smrti" okarekterisana prvopomenuta. Sve četiri selekcije mogu do prolaska u narednu fazu, a biće napeto i u grupi "B". Da ne prejudiciramo previše, ali u grupi "C" su Sjedinjene Američke Države i Srbija su prvi favoriti za nastavak takmičenja. I Portorikance i Južni Sudan smo protiv našeg tima imali priliku da vidimo na minulom Mundobasketu. 

Sa oba tima smo igrali u grupnoj fazi - Portorikance smo dobili rezultatom 77:94, a Južni Sudan 83:115. Kada se uzme u obzir da prvu utakmicu igramo protiv Sjedinjenih Američkih Država, te da će to odmah biti sklonjeno sa "dnevnog reda", može da se kaže da nam okolnosti iz ove perspektive idu naruku. U svakom slučaju, najvažnije je da zdravlje posluži naše košarkaše.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke