Poznato da li će Topić igrati sledeće sezone!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 27.06.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Tako kažu dobro obavešteni izvori.

EPA-EFE/SARAH YENESEL
EPA-EFE/SARAH YENESEL

Povezane vesti

Srpski plejmejker Nikola Topić završio je u Oklahoma siti Tanderima kao 12. pik na NBA draftu.

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde je isprva projektovan kao jedan od tri najviša pika na draftu 2024, međutim povreda kolena omela ga je da tamo i završi. Uprkos svemu, visoko se kotirao, pa je sa 12. pozicije odabran od Tandera koji će ga zadržati za narednu godinu, sudeći prema američkim medijima.

On bi u narednoj sezoni trebalo da prihoduje 5.000.000 dolara bruto, dok će Crvena zvezda dobiti određenu kompenzaciju imajući u vidu da je pod ugovorom sa šampionom AdmiralBet ABA lige.

Kako piše dobro obavešteni "ESPN" Topića u narednim sedmicama očekuje nova operacija kolena i on neće igrati u predstojećoj sezoni, već će blisko i pažljivo biti praćen od strane franšize iz Oklahome.

Svakako ne bi trebalo isključiti opciju da on i odigra poneku utakmicu u razvojnom timu, ali za sada informacije kazuju da će se isključivo raditi na njegovom oporavku i razvitku.

"Topić je rangiran kao jedan od najboljih pik-en-rol igrača u evropskoj košarci sa svega 18 godina, što je zastrašujuće imajući u vidu koliko plejmejkera konstantno napreduje u ovoj oblasti sa godinam i iskustvom. Njegova mogućnost da konstantno analizira dok se kreće terenom i obrađuje igru sa hirurškom preciznošću je retka i željena roba u današnjoj NBA", stoji u tekstu "ESPN" autora Džonatana Givonija koji je u međuvremenu postao blizak Topićevom štabu.

Oklahoma je, prema Givonijevom viđenju, jedan od tri najveća pobednika ovogodišnjeg drafta zajedno sa Timbervulfsima koji su odabrali Roba Dilingema i Lejkersima kojima će se pridružiti Dalton Neht.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke