Pozovi Pola Džordža radi pobede, daje i sa pola terena!

Autor: Boris Jovanović
petak 25.06.2021.
07:30
Izvor: Sportske.net

Sjajni košarkaš Klipersa rešio treći meč serije, 106:92, tim sa Pacifika i dalje u igri!

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Dolijali su i Sansi. Njihova strašna serija od devet pobeda u plej-ofu je završena noćas u Los Anđelesu. Klipersi su dobili prvu utakmicu u seriji, smanjili na 2:1 i vratili se u igru. Kris Pol se vratio u redove Feniksa protiv nekadašnjeg kluba, ali čini se da je izolacija zbog COVID protokola ostavila traga. Promašio je prvih šest šuteva, on i Buker su bili veoma loši u prvom delu, ali nekim čudom gosti su odneli +2 na poluvreme.

No Klipersi su konačno zaigrali posle nastavka, usledila je sedija od 21:3, a Pol Džordž je taj deo igre začinio košem sa pola terena i odveo ih na +11.

Domaćin je još pojačao, otišao na +18, Feniks je poslednjim naporom spustio na dva poseda, ali nije vredelo. Redži Džekson je sa pet uzastopnih poena otklonio poslednju dilemu. Pol Džordž je bio junak sa 27 poena, 15 skokova i 8 asistencija, Džekson je dodao 23, Ivica Zubac odličan 15 poena i 16 skokova.

Kod Sansa Ejton 18 poena, Kris Pol i Buker su dali po 15, ali su igrali znatno ispod mogućnosti. Pogodili su kombinovano 10 od 40 šuteva i samo tri trojke. Moraju da podignu nivo igre, u subotu je četvrta utakmica, Sansi i dalje traže brejk posle koga bi bilo veoma blizu borbe za prsten. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke