Prazna klupa Partizana

Autor: Nemanja Janošev
petak 29.03.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Tako se ne može pobediti ekipa poput Olimpijakosa.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana doživeli su sinoć bolan poraz u "Štark areni" od Olimpijakosa 69:74 u 32. rundi Evrolige, te su ostali izvan zone plej-ina.

Išao je Partizan ka čitavom plenu i odbrani "Arene" protiv vicešampiona Evrope. Imali su 13 poena viška pred ulazak u poslednji kvartal, ali pad agresivnosti, energije, smirenosti u napadu i koncentracije, učinili su da crno-beli više ne zavise sami od sebe kada je reč o plasmanu u plej-in.

Više puta ove sezone dešavalo se da Partizan na neki način pobedi sam sebe i može da se kaže da bi bili jedini krivci ukoliko izostanu iz evroligaškog doigravanja.

Doduše, Olimpijakos je juče odlično branio Partizanovu bekovsku liniju s izuzetkom Kevina Pantera koji je pogađao sa poludistance, svesno ostavljavši crno-belima prostor pod košem što su Kaboklo i Kaminski koristili. Ekipa Željka Obradovića je imala potpunu skakačku dominaciju, ali avaj, to nije značilo kada nije bilo podupreto boljom raspodelom poena i aktivnim učešćem većeg broja igrača u utakmici. Konkretno, pomoć sa klupe u jučerašnjem meču nije postojala iz prizme Partizana.

Samo je Alen Smailagić sakupio poene i to kada je pogodio jednu trojku da ugasi manji požar u poslednjoj deonici. Da se dogodilo da je još neko istupio sa takvim pogocima, Partizan bi pobedio. Ali, tri poena sa klupe - nije dovoljno da se mašta o pobedi protiv Olimpijakosa. Džejlen Smit je ponovo bio bez minuta i prava je misterija šta se sa njim dešava. Aleksa Avramović je igrao samo pet, Balša Koprivica četiri, Džejms Naneli skoro 16, Uroš Trifunović šest, dok je Danilo Anđušić bio bez minutaže. U zbiru - tri poena. Premalo.

Željko Obradović je to momentalno na konferenciji za medije konstatovao.

"Petorka koja je počela je i završila utakmicu, u najvažnijim minutima su bili na terenu. Nismo imali pomoć sa klupe i ponovo smo se doveli u situaciju da sami sebe porazimo", rekao je on.

A, isto je posle meča uvideo i čuveni Toni Kukoč.

"Niko sa klupe nije dao tu ekstra energiju, taj ekstra poen, dva koji su nužni u tim momentima. Da se neko pojavio sa klupe i dao pet poena, mislim da bi se utakmica rešila u korist Partizana".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŽEKS
Friday, 29.03.2024
10:04

Pa šta ste mislili,da to što je napravljena medijska i marketinška kampanja da je dovoljno da dovedete trenera i da trofeji stižu sami,pa malo ste se zeznuli.Ovo je ekipa običnih slina od domaćih igrača a stranci su ispod nivoa Evrolige.Toliko o tom klubu.