Pred plej-of ABA lige - Niko kao Pera Božić!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.04.2015.
22:07
Izvor: Sportske.net, abaliga.com

ABA liga je i danas podsetila na zanimljivosti vezane za dosadašnje završne turnire u ovom takmičenju. Učinak pojedinaca je bio u prvom planu, a legendarni kapiten Partizana Petar Božić se istakao u najviše kategorija.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Petar Božić je igrač sa najviše osvojenih titula u ABA ligi - 5. Sve titule je osvojio sa Partizanom i svaki put kao kapiten ekipe.

Vlada Jovanović je jedini uspeo da osvoji titulu u ABA ligi i kao asistent i kao prvi trener. Oba mu je to uspelo sa Partizanom.

Petar Božić je jedini uspeo da svoji titulu u ABA ligi kao igrač i kao pomoćni trener. Naravno, sve to sa Partizanom. 

Duško Vujošević je trener sa najviše osvojenih trofeja u ABA ligi - ukupno pet.

Petar Božić je košarkaš sa najviše odigranih mečeva na završnim turnirima ABA lige - ukupno 17 utakmica. Takođe, on je i igrač sa najviše pobeda na završnim turnirima - 14.

Predrag Samardžiski je jedini košarkaš koji je na završnim turnirima ABA lige igrao sa tri različite ekipe - Crvena zvezda Telekom, FMP i Partizan. Jedino je sa FMP-om uspeo da osvojio trofej.

Igor Rakočević je rekorder kad je u pitanju indeks korisnosti na završnim turnirima ABA lige - 49! To mu je uspelo 2004. godine, u dresu Crvene zvezde, a protiv Refleksa iz Železnika.

Treneru Crvene zvezde Dejanu Radonjiću ovo će biti peti završni turnir ABA lige. Do sada je po dva puta učestvovao sa Budućnošću i sa Crvenom zvezdom Telekom.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke