Predrag Danilović o KRK, da najbolji pobedi, ovo je apel navijačima

Autor: Beta Beta
četvrtak 31.01.2019.
23:57
Izvor: Beta

Apel navijačima i poruka igračima.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je danas da je Kup Radivoja Koraća takmičenje od izuzetnog značaja za celokupnu srpsku košarku i apelovao na navijače svih klubova da navijaju fer i korektno i da dopuste igračima da budu glavni akteri tog dogadjaja.

"S velikim zadovoljstvom najavljujem turnir koji je iz godine u godinu od velikog značaja, kako za KSS, tako i za klubove i celokupnu srpsku košarku. Kup Radivoja Koraća je jedinstveno takmičenje, u kome i manji klubovi imaju priliku da dodju do trofeja. Tome svedoči činjenica da se na završnicu Kupa plasirala ekipa iz Žitišta, klub iz regionalnog ranga takmičenja, kome ovom prilikom posebno čestitam", rekao je Danilović u beogradskom hotelu "Hajat".

Kup Radivoja Koraća održaće se od 14. do 17. februara u niškoj dvorani "Čair", a trofej će braniti košarkaši Partizana.

Današnjim žrebom je odlučeno da će se u četvrtfinalu sastati FMP – Sveti Djordje, Partizan – Novi Pazar, Mega Bemaks – Borac i Crvena zvezda – Dinamik.

"Grad Niš će i ove godine biti naš domaćin i ovom prilikom želim da zahvalim gradu i gradonačelnku Niša Darku Bulatoviću na velikoj i dugogodišnjoj podršci", rekao je Danilović.

Predsednik KSS je na kraju apelovao na sve navijače da svoje klubove bodre na pravi način.

"Voleo bih da pažnju medija iskoristim kako bih zajedno s vama poslao važnu poruku, a tiče se bezbednosti svih ljudi u dvorani - igrača, trenera, publike i pogotovo dece. Pre dve godine na finalu Kupa desio se incident na kome je bačena na teren baklja koja je ozbiljno povredila našeg prijatelja, člana skupštine KSS. Molim vas da na trenutak zastanete i razmislite o ovome. Moglo je da bude pogodjeno neko dete", rekao je Danilović.

"Apelujem na sve posetioce da bodre svoje klubove na sportski način i da na taj način pomognu da se incidenti poput ovog više nikada ne ponove. Pozivam sve Nišlije i sve ljubitelje košarke da od 14. do 17. februara dodju u dvoranu Čair i uživaju u prazniku košarke. Navijajte fer i korektno i dopustite igračima, kako i dolikuje, da budu glavni akteri ovog događaja. Neka najbolji pobedi", dodao je on.

Niš je grad rekorder po broju domaćinstava finalnom turniru nacionalnog Kupa, a ispred organizatora finalnog turnira govorio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

"Niš će peti put zaredom biti domaćin ovog prestižnog nacionalnog sportskog dogadjaja. Sigurno da postoje razlozi za to, a to su dobra organizacija, lepa atmosfera, odlična saradnja sa KSS, sportski ambijent... Svim učesnicima želim dobrodošlicu u Carski grad na Nišavi, da pružate dobre partije i svi uživaju u vašoj igri, kao i da svi ponesete najlepše utiske i opet nam se vratite", rekao je Bulatović.

U toku Kupa treću godinu zaredom biće organizovan i Beobasket mini kup za pionire. U Beobasket mini kupu će učestvovati pioniri svih ekipa učesnica na Kupu Radivoja Koraća, osim što će umesto Svetog Đorđa igrati pioniri Grada Niša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke