Predsednik Lijetuvos Ritasa napravio ozbiljan rasistički ispad!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.06.2017.
23:35
Izvor: Sportske.net

Nakon ovakve izjave mora se reći da predsedniku Lijetuvos Ritasa Gedvidasu Vainuaskasu nije mesto u košarci i sportu uopšte.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Litvanski mediji preneli su u četvrtak skandaloznu izjavu predsednika Lijetuvos Ritasa Gedvidasa Vainuaskasa vezanu za neuspeh koji je njegov tim doživeo u plej-ofu litvanskog prvenstva.

Prvi čovek Lijetuvos Ritasa praktično je optužio košarkaše tamne puti za neuspehe izjavom koja je okarakterisana kao rasistička.

Litvanski novinar Simonas Baranauskas preveo je izjavu predsednika Lijetuvos Ritasa na engleski i evo šta je Vainauskas zapravo izjavio.

"Ne može se ovako, Na osnovu 23 iskustva u ovom poslu mogu da kažem da nikome ne trebaju više od dvojice crnih igrača. Niko ne bi trebalo da ima u timu više od dvojice crnaca, jer sve preko toga dovodi do problema" kazao je Vainauskas.

Ovakvi komentari usledili su nakon što je Lijetuvos Ritas ostao bez plasmana u finale litvanskog prvenstva za šta je predsednik kluba direktno optužio Amerikance koji nastupaju za ovaj klub.

Videćemo da li će FIBA reagovati na ovakav ispad prvog čoveka Lijetuvos Ritasa, a nema sumnje da će Afroamerikanci u buduće zaobilaziti klub iz Viljnusa u širokom luku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salone
Friday, 16.06.2017
06:36

Sta je rekao lose

avatar
HEJ PJANO21
Friday, 16.06.2017
01:01

Dolaziće oni i dalje, pare su u pitanju.

avatar
Čeki
Friday, 16.06.2017
00:53

Vrlo verovatno da je rasisticki, ali ako je govorio crnci misleci na njihovu igru koja se ocekuje, i pritom nije upotrebio onu pogrdnu rec mozda se i izvuce.

avatar
Bomb@$
Friday, 16.06.2017
00:45

Hahah covjek 100% istinu reko