Predsednik Vučić reagovao na Obradovićevu izjavu i otkrio koliko Partizan i Zvezda duguju za porez!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.02.2024.
11:56
Izvor: Sportske.net

Obradović dobio oštar odgovor posle sinoćnjih izjava.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nezadovoljan zbog trećeg uzastopnog neuspeha u borbi za trofej Kupa Radivoja Koraća, trener Partizana Željko Obradović je sinoć na pres konferenciji za medije, osim primedbi na izbor arbitara, ponovo pokrenuo temu ''ko je državni projekat'' i izneo stav da je ''najveća laž'' da je to Partizan.

Jutro posle dobio je konkretan odgovor. Tokom gostovanja u Jutarnjem programu TV Prva, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić se na pitanje voditeljke dotakao i ove teme i imao je dosta toga da kaže, kad je već Obradović odlučio da priča o tome.

''Nažalost, nisam mogao da gledam utakmicu, gledaću reprizu'', počeo je Vučić i nastavio:

''Ja u ovome vidim jednu dobru stvar. Želja je bila drugačija, ali neću u to da ulazim. Ne moraju oni iz kluba da požure, kod nas je to vrlo jasno i transparentno. 

Da vidimo koliko su dobili košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda... 

Ovo je jedan odvratan napad na državu koji se događa svaki dan, ne samo od ovog čoveka, nego i od nekih drugih, pa i iz Crvene zvezde.

Ovde je Bogom dano da budete protiv države, kad postignete uspeh da kažete da je to uprkos državi.

Ali, da pogledamo istini u oči. Ništa ne bi bilo ni od Zvezde, ni od Partizana, da nije države.

Mislim da nijedan klub u Evropi nema toliku podršku kao Partizan i Crvena zvezda od države.

Preko KSS, preko grada Beograda, preko Republike... Govorim o Telekomu, NIS-u, jer je to bio naš zahtev. Nisu Gasprom i Ziđin ušli u fudbalske klubove Crvenu zvezdu i Partizan zato što ih je doveo neko iz Partizana i Zvezde, jer ih je država molila i tražila da budu pomognuti da bi bili uspešniji na evropskoj sceni jer je to važno za ugled države.

Plaćamo enormne iznose. Na to dodajte da plaćaju tri puta nižu nižu cenu za Arenu od tržišne.

Hoćete da otkrijem kako se plaćaju porezi?

Tako što im mi damo pare, a onda oni to sutradan uplate to što smo im mi dali. Samo neće da kažu. E, sad pošto ste to tražili, sad ćete i da dobijete. Svi. 

Znate li da Partizan osam godina ne bi igrao evropska takmičenja u fudbalu, da nije države? Potpuno bi propao klub. Svaki put smo mi plaćali licencu. Zvezdi nismo platili 2014. i tada nisu igrali Evropu, a posle toga smo platili četiri ili pet puta.

Nemamo uređen odnos i nemamo privatne klubove. Ne mogu oni da kažu pobedio nas je onaj drugi, čestitamo mu sportski. Nikada. Čak i kad se žale na sudije, uvek u podtekstu ima da je neko drugi, viši kriv.

Jer to navodno mora neko drugi da naredi.

E, pošto ste tražili, ja sad kažem Siniši Malom da sve to spremi. 

Što vas je sramota dobiti pomoć od države? A to rade i jedni i drugi. Da ponovim, postojali ne bi bez države i nemojte da vas lažu.

Lažu da su uspešni. Od svih onih para za skupljanje para za poreze, dinara nisu uplatili. Samo da to imate u vidu i to vam životom garantujem.

Na današnji dan dužni su skoro 6 miliona evra, Zvezda milion i 200 hiljada poreza u košarci. Hoću da imamo čiste račune. Sutra, prekosutra će cela nacija da vidi koliko para dobijaju.

Ako već nećete državiu, onda recite lepo, pa ćete da dobijete prave cene, pa da ne lažemo za porez FIFA, UEFA, kako vi to redovno izmirujete. A onda napadajte svoju državu. Je l' vam to rešenje?

U milion ili dva evra razlike, a zajedno su dobili preko 50 miliona evra u prethodnih samo nekoliko godina. Ogroman novac. To je samo o košarci, u fudbalu su stotine miliona evra.

Sve to radimo da bi oni podigli ugled Srbiji. I opet kuknjava'', objasnio je predsednik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak