Predsednik Vučić: "Ulaganja u Zvezdu i Partizan su uspešna"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 20.02.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Predsednik države govorio o ulaganjima u sport.

Povezane vesti

Jedna od tema u emisiji RTS-a "Takovska 10" bilo je i ulaganje države u sport, a gost je bio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. 

On je istakao da je veoma zadovoljan zbog uspeha koje postižu Crvena zvezda i Partizan u košarci, kao i da bi ponovo isto uradio.

"Uspeo sam i u tome da ceo narod misli isto što i ja, čak i oni koji ne smeju to da kažu. To je da ulažemo mnogo novca u njih, a da je sve ostalo traženje alibija za sopstvene neuspehe. Ne, ne mislim da su neuspešna. Mislim da su veoma uspešna. Srećan sam zbog uspeha i Crvene zvezde i Partizana. Ali, oni meru uspeha traže u pobedi onog drugog, odnosno u porazu onog drugog, a ne u sopstvenim uspesima. Govorim o međusobnom odnosu. To je jedino što njih zanima, ili neke od njih. Ne mogu da generalizujem, čak ni na sve njih", rekao je predsednik Vučić. 

Smatra da je potrebna dalja privatizacija fudbalskih klubova. 

"Što se tiče Zvezde i Partizana, samo sam hteo da kažem i jednim i drugim navijačima prema kojima imam fer odnos. Uvek ću da se zalažem za prvatizaciju naših klubova. Da li to ljudi vole da čuju, ne vole. Da li ja to imam snage da izvedem? Nemam. To mi je jedina stvar za koju vam unapred kažem da nemam snage da je izvedem jer je opšte licemerje u našem društvu da bez toga ne možemo. Niko svoju glavu neće da poturi. Kao što niko neće da odgovori Zvezdi i Partizanu, ili Partizanu i Zvezdi. Nije sve isto i nije sve isto u svakom sportu. Partizan ima više novca u fudbalu od Zvezde jer je Zvezda imala veći prihod. Sada je pitanje kako tumačite Nisove prihode, Zi Đinove prihode. I privatnici koji ulažu, država ih zamoli da to urade, i kad neki ne navijaju za te klubove. Uvek se trudimo da to delimo na ravne časti. Nemojte da pričamo o Areni koja je cena. Dobijaju podjednako. Država je ponosna. Dinamo je dominirao u fudbalu, više ne dominira. Nadam se da će se dodatno osnažiti naša liga. Imamo dobre privatne klubove, Čukaričku, TSC", istakao je on. 

Govorio je i na temu Olimpijskih igara. 

"Mi ulažemo novca, negde pet puta više nego što je to bi oslučaj 2012. godine. Zadovoljan sam zbog toga. Ulažemo u rukomet mnogo više, u odbojku mnogo više, u vaterpolo mnogo više. Verujem da će se vratiti i da će ponovo doći velike generacije. Nastavićemo da ulažemo. Za mene je uspeh 10 medalja na Olimpijskim igrama. Ne zaboravite da smo imali mnogo više u Riju i Tokiju nego što smo imali u Londonu i Pekingu. I, verujem da i te nagrade podstiču jude i da dobro govore o državi. Isplaćujemo ih, ogromne su, 200.000, 80.000, 60.000 za zlato, srebro i bronzu", rekao je predsednik. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke