Predvideo nam krah na Mundobasketu, šta Đurović ima sad da kaže?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 05.07.2021.
17:20
Izvor: Sportske.net

Iskusni stručnjak veruje u našu reprezentaciju u budućnosti...

okkbeograd.rs
okkbeograd.rs

Povezane vesti

Vlade Đurović je stručnjak koji je predvideo krah Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa protiv Argentine iako smo igrali sasvim solidno do tog trenutka, a šta sada ima da kaže nakon neuspeha reprezentacije u kvalifikacijama za OI?

"Kada sam jutros išao u samoposlugu i da kupim novine, troje ljudi me srelo i pitalo sa tri različita epiteta: Da li ste gledali onu katastrofu, kako ćemo da se oporavimo od ovog šamara i da li ste videli onu bruku. Mnogo je težak udarac za našu košarku, ne kažem da je to tolika katastrofa, da ne možemo da se opravimo ... Opravićemo se mi, jer se ovde uvek javljaju talenti. Evo juniorska reprezentacija koja iga na SP u Letoniji, napraviće rezultat i bar dva igrača iz te reprezenatcije će otići u NBA. Biće uvek igrača kod nas", rekao je Đurović za "Tanjug"

Đurović smatra i da Srbija ima budućnost u košarci. 

"Drugo, svi naši glavni igrači Bogdanović, Jokić, Milutinov, Lučihć, niko nema preko 30 godina, vratićemo se mi. Sigruno da treba se ozbiljno sedne i da se napravi ozbiljna analiza i da vidimo kako ćemo dalje", rekao je on. 

Da li ima izgovora?

"Gledam igrače došli su umorni, neko će reći i Italijani su. Oni su se odazvali, mogli su da budu nekom ostrvu, da se oni lepo provedu. Ali oni su došli i igrali su. Za dublju analizu je kako ćemo dalje. Nije moje da ja pričam kako je trebalo da igramo sa Italijom, ja sam dugo penzioner", istakao je on. 

Ističe i da Meo Saketi igra košarku koja je starog kova, ali je uspešna. 

"Italijani su igrali fantastičnu utakmicu, pogađali su neverovatne šuteve. Naša odbrana je morala biti jača, mi nismo ušli ratnički u utakmicu. Ni na poluvremenu se u svlačionici nismo dogovorili, nakon prevrnutog stola za masiranje, neke vike. Bolje da su se posvađali, pa izašli. To bi bilo mnogo bolje nego "momci, moramo bolje u odbrani". To kod nas ne ide. Trebalo je da uđemo ratnički, da se potučemo, da svi izađu sa pet grešaka. U dvorani je bila izvanredna atmosfera, publika je htela da pomogne."

Sa psihološke strane, zna Đurović šta je bilo najpotrebnije. 

"Najviše je nedostajao Bogdanović i njegove trojke. One više znače nego Anđušićeve. Njemu svaka čast, ali drugačije je kad ih da Bogdanović. On bi svojim primerom, borbenošću pokazao i drugima. Za Jokića nisam siguran da fali, jer on nije igrač koji bi mogao da prati Polonaru na 10 metara od koša i da igra neki stav, isto kao i Marjanović. Ne znam koliko bi on pomogao, pa ni Milutinov. Lučić bi sigurno pomogao svojom borbenošću. Treba nam dublja analiza, rukovodstvo KSS, stučni štab, da vidimo šta nije bilo dobro, šta je nedostajalo da to popravimo", rekao je Đurović. 

Razočaran je u mlade igrače koji igraju u NBA ligi. 

"Bez obzira što imamo talente, plašim se da se taj kult reprezentacije, kod te dece, Pokuševskog, Smailagića, ne znači ništa. Drugo je kad ti Jokić kaže da je umoran, a drugo kada to kažu klinci od 18 godina. Ne sme da se izgubi kult reprezentacije. Kad igraš za svoj klub, to je nešto drugo, a najveća čast je igrati za dres reprezentacije. Kult mora da se održi. Ove naše devojke to najbolje pokazuju, pa još kad dođe Amerikanka koja peva himnu na našem jeziku, šta više da se priča", rekao je Đurović. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke