Preokret iz snova u Bostonu, Golden Stejt na fabričkim podešavanjima!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 12.05.2022.
07:30
Izvor: Sportske.net

Seltiksi će se teško oporaviti, Voriorsi uništeni!

AP Photo/Charles Krupa
AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Janis je imao najbolje šutersko veče u plej-ofu, Milvoki dominirao pod koševima i opet bili su na ivici poraza. Boston je vodio sa 14 razlike, činilo se da će domaći lako privesti meč kraju, a onda se dogodio neverovatan preokret. U samom finišu, Bobi Portis je popravio Adetokumbovo promašeno bacanje, a onda je u pravog heroja izrastao DžejRu Holidej. Odigrao je odbranu za bogove i to, igrom slučaja na najboljem defanzivcu lige, Markusu Smarta. Dve ukradene lopte, pre toga je pogodio trojku, pa šampion vodi sa 3:2 i ima meč loptu u Viskonsinu.

Adetokumbo je meč završio sa 40 poena i 11 skokova, Holidej uz 24 poena imao po 8 skokova i 8 asistencija, serijom koševa u poslednjih par minuta, Baksi su izbrisali prednost rivala i na kraju je usledilo veliko slavlje. Imali su čak 17 ofanzivnih skokova, Portis 7, naspram Bostonovih 5. 

Kod Seltiksa kojima serija izmiče iz ruku, Tejtum 34 poena, Braun 26, ovo je najveća prednost koju su Seltiksi ispustili u plej ofu u poslednjih 25 godina.

U drugom meču večeri Memfis je i bez Dža Moranta ostao u igri. Razbili su Voriorse u Tenesiju i sada gube 3:2. Džekson Džunior, Bejn i Tajs Džons su postigli po 21 poen, Bruks je dodao 12, čitava ekipa bila je na visokom nivou, dali su 77 poena u prvom poluvremenu, najviše u plej ofu u istoriji "Grizlija". Vodili su od početka do kraja, 52 poena posle treće četvrtine, izjednačili su rekord u ubedljivoj prednosti u poslednjih 70 godina. Na kraju su spustili nogu sa gasa, spremaju se za povratak u Zaliv, moraće da naprave brejk kako bi igrali "majstoricu" u Tenesiju. 

Na klupi gostiju i dalje nije bilo Stiva Kera zbog korone, menjao ga je ponovo Majk Braun, ali nije mogao da učini ništa. Bjelica koji je odigrao samo četiri minuta u seriji pojavio se na startu drugog poluvremena umesto Kaminge, odigrao je dvadesetak minuta, 5 poena, 3 skoka, 2 asistencije.

Kod gostiju Kari bez nekog značajnog učinka tek 14 poena, doduše Golden Stejt je ispraznio klupu već u finišu treće četvrtine kada je bilo jasno da je utakmica izgubljena...

Šesti meč je u noći između petka i subote u San Francisku.

Boston - Milvoki 107:110 (2:3)
Memfis - Golden Stejt 134:95 (2:3)

Večeras se nastavljaju serije u Filadelfiji i Dalasu, domaći moraju da pobede kako bi ostali u igri, po nama bliži su Mavsi, AdmiralBet ima najbolje kvote na košarku u Srbiji, mi bismo probali pobedu Dončića i kompanije na kvotu 2.03.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke