Preokret Valensije i nova pobeda pred dolazak Partizana!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.12.2023.
20:27
Izvor: Sportske.net

Kris Džons je stavio tačku na ovaj meč.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U utakmici 14. kola španske Endesa lige, Valensija je večeras uz dosta muke na svom terenu savladala ekipu Andore sa 86:82.

Ovo je španskom evroligašu deseta pobeda od početka sezone u domaćem šampionatu, a Andora je pretrpela deseti poraz, od toga šesti u nizu.

Andora je večeras odigrala iznad očekivanja, bila je konkurentna, pa čak i u prednosti na ulasku u poslednjih četiri-pet minuta igre, kada je vodila sa devet poena prednosti - 77:68.

Međutim, ekipa Valensije se nije unervozila, počela je polako da pojačava ritam i da pametnim potezima u napadu topi prednost rivala, sve do konačnog preokreta i pobede. Značajnu ulogu u tom periodu imali su Klaver, Rivers, a na kraju i Kris Džons koji je pogodio trojku za 85:79 u korist Valensije na dvadesetak sekundi do kraja.

Montereo je zatim uspeo da vrati trojku, ali Džons sa linije penala potvrđuje trijumf Valensije koja je ipak napravila dobru uvertiru pred utorak i evroligaški duel s Partizanom na istom mestu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Dejvis i Robertson sa po 16 poena, Kris Džons je na kraju stigao do 15 poena, a dvocifren učinak imao je i Rivers sa 10 poena.

Andoru su predvodili Montero sa 19 i hrvatski centar Marin Marić sa 15 poena i sedam skokova.

Nekadašnji košarkaš Partizana Mihajlo Andrić je meč završio sa 8 poena, 4 skoka i jednom asistencijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke