Preokret za srpske klubove u Evroligi? Dejan Bodiroga menja Bertomeua!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 23.05.2022.
10:02
Izvor: Sportske.net

Veliki je favorit za ovu funkciju.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga prvi je favorit za novog generalnog direktora Evrolige, javljaju grčki mediji.

Moglo se čuti po hodnicima "Štark arene" prethodne sedmice da je Bodiroga potencijalni naslednik Đordija Bertomeua na poziciji prvog čoveka Evrolige. Uostalom, njegovo prisustvo pokraj parketa mečeva fajnal-fora ovog takmičenja u Beogradu potvrđuje te glasine.

Generalna skupština Evrolige sastaće se u sredu u Barseloni gde će se diskutovati o daljim planovima ove organizacije, kao i o budućnosti Đordija Bertomeua. Španac je pre nekoliko dana na konferenciji za medije rekao da njegov dalji rad zavisi isključivo od klubova akcionara Evrolige, kojih je 13. Oni su zimus izrazili svoje nezadovoljstvo radom Bertomeua i činjenicom da su im troškovi veći od prihoda.

Žele da ga smene i idealnu osobu, opšteprihvaćenu, vide upravo u Dejanu Bodirogi. On nije jedini kandidat, ali jeste najveći. Pored Bodiroge, ulogu prvog čoveka Evrolige mogao bi da prihvati i potpredsednik NBA Evrope Hesus Bueno.

Ukoliko se zaista desi da Dejan Bodiroga sedne na vruću stolicu, status domaćih klubova mogao bi, u perspektivi da se promeni. Bertomeu je u petak na konferenciji za medije rekao da ne postoji šansa da srpski klubovi dobiju dva sigurna mesta u Evroligi, što bi se očekivalo od Bodiroge da pokuša da promeni, posebno imajući u vidu važnost ovog regiona za košarkaški sport.

Utešan završetak sezone ima Uniks iz Kazanja koji se nadao plej-ofu Evrolige, ali usled ratnih dešavanja u Ukrajini to im je oduzeto. Sada biju bitku za titulu u VTB ligi, a za rivala imaju Lokomotivu iz Kubanja koja je ostala bez Evrokupa. Kvote u AdmiralBet su odlične.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke