Šta je odlučilo derbi?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 29.11.2022.
11:45
Izvor: Sportske.net

Derbi je takav meč.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u prvom ovosezonskom "večitom derbiju" protiv Partizana sa 90:74 i tako nastavili svoj impresivan niz od dolaska Duška Ivanovića na klupu.

Pet od pet - kaže skor crnogorskog stručnjaka na klupi Crvene zvezde. Pritom, nijedna od tih utakmica, osim Cibone, nije bila bezazlena. Čak tri u Evroligi i okršaj sa Partizanom u AdmiralBet ABA ligi svrstavaju se u te uspehe koji mogu biti samo nadogađeni u nastavku ove nedelje.

Jučerašnji derbi pred navijačima Crvene zvezde ostaće upamćen kao jedan od najkvalitetnijih iz perspektive košarkaške igre. Još da možemo, kao što ne možemo, da izuzmemo prekid...

Bio je to dinamičan derbi, bez, napadački derbi koji je pripao ekipi Duška Ivanovića na krilima Luke Vildoze i Nemanje Nedovića koji su u situacijama jedan na jedan dovodili do ludila odbranu protivnika, te tako crno-beli od 2016. godine traže trijumf u domu svog večitog rivala. Partizan je imao pregršt kadrovskih problema o čemu je Obradović govorio posle susreta. Matijas Lesor je na parketu proveo samo 10 minuta, Alen Smailagić ni dva... Pritom tu nije bilo Alekse Avramovića koji je protiv Crvene zvezde prošle sezone na čak sedam mečeva imao prosek od 23.6 poena po utakmici. To nije malo... Minule večeri podbacio je Danilo Anđušić koji nije mogao ništa da pogodi, a njegova uloga u ovakvim utakmicama je enormna jer oseća i zna teret derbija. 

Naravno, podbacili su i drugi. Kevin Panter, Zek Ledej i Džejms Naneli nisu bili na vrhuncu... Pričao je o tome sinoć i Vlade Đurović.

Ali, utisak je da je prisustvo domaćih igrača, te njihovog uticaja, prevagnuo u korist Crvene zvezde. Konkretno, rezultat 52:4 kada su u pitanju domaći igrači nosio je, između ostalog, crveno-bele do uspeha. Sad, postoje tu i objektivni razlozi zašto je to tako. Smailagićeva povreda, manjak minuta za Uroša Trifunovića, izostanak Avramovića, Balše Koprivice... I opet, i da su oni bili na parketu, niko ne može da tvrdi da bi bilo drugačije. Realnost je trenutno takva - 13 puta veća u korist Zvezde. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke