Prgavi Džejms olakšao posao Olimpiji, PAO ubedljiv protiv Albe

Autor: Darko Mitrović
petak 10.12.2021.
21:53
Izvor: Sportske.net

Danilo Anđušić odigrao dobar meč u porazu svog tima.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Duel Monaka i Olimpije iz Milana bio je dvoboj dve ekipe koje su u prethodna četiri kola ređale samo poraze. ''Kneževi'' su večeras imali prednost domaćeg terena, ali planove treneru Zvezdanu Mitroviću je već na startu poremetio Majk Džejms kome opet nešto nije bilo po volji, pa umesto da baš on bude najveća opasnost po koš Olimpije, za Džejmsa je posle nepuna tri minuta u igri večerašnji duel bio završen.

To je olakšalo posao gostima iz Milana koji su na kraju slavili rezultatom 71:65.

Olimpija sada ima skor 9-5 na deobi trećeg mesta na tabeli, a Monako je pretrpeo peti uzastopni poraz i ostao je na trinaestoj poziciji sa pet pobeda i devet poraza.

Serhio Rodriges je sa 13 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Dilejni je upisao 10, koliko i Hajns. U domaćem timu je zapaženu partiju prikazao srpski reprezentativac Danilo Anđušić sa 12 poena, a efikasniji od njega bio je samo Li sa 19 poena.

Ubedljivom pobedom nad Albom u Atini, Panatinaikos je večeras ostavio Žalgiris usamljenog na poslednjem mestu. PAO je protiv nemačkog predstavnika slavio sa 82:67 i stigao do četvrte pobede u 14 kola, a Alba ima jednu pobedu više na 15. mestu na tabeli.

Posle ravnopravnog prvog poluvremena, Panatinaikos je u nastavku zaigrao mnogo bolje u odbrani, što mu je donelo željeni rezultat na kraju meča.

Mejkon je sa 20 poena i 11 skokova bio najefikasniji u ekipi Panatinaikosa, Kaselakis je upisao 17, a Sent-Ros 16 poena. Kod gostiju najbolji Erikson sa 18 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke