Priča koja je danas oduševila svet - Kako je Miško otkrio Jokića!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.06.2023.
19:02
Izvor: Sportske.net

Mnogi u inostranstvu ovo nisu znali.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Nikola Jokić igra svoju najbolju sezonu sa Denver Nagetsima u NBA ligi, bez obzira što nije nagrađen MVP priznanjem na kraju ligaškog dela sezone.

Njegov tim je u finalu, posle prva dva meča sa Majamijem rezultat je 1:1, a Jokić je i noćas oduševio, bez obzira na poraz njegovog tima 111:108.

Naravno, mnogi ovih dana pričaju o Jokiću, ima onih koji tek sada uviđaju koliko je zapravo on kvalitetan igrač, pa se sve više interesuju za maestralnog srpskog centra.

Tokom dana se na društvenim mrežama pojavio isečak iz jednog podkasta na kom je gostovao Jokićev menadžer Miško Ražnatović. On je tu ispričao kako je, zapravo otkrio Jokića, a da ga nije ni video kako igra.

''Šta se desilo? Čitao sam novine i jedne nedelje sam video da je taj jedan momak imao 29 poena i 26 skokova. Rekao sam samo 'vau', ništa više od toga.

Sledeće nedelje sam ponovo uzeo novine. Tada sam video 30 poena i 15 skokova. To inače nije moj posao, ali sam bio znatiželjan, pa sam pitao skaute o njemu. Dobio sam - tišinu. Nisu ga znali, iako moj skaut zna sve igrače od 10 godna pa nadalje. To je bilo iznenađenje godine.

Rekao sam mu da je sigurno centar i da treba da pozove da se raspita da li sakuplja te skokove tako što je snažniji ili samo tako što je okretan.

Samo posle tri minuta me je pozvao nazad i rekao da on uopšte nije snažan, da je vrlo okretan i da ima povećanu težinu. I da je talentovan. Ja verujem u sistem, tako da ne znam zašto sam rekao skautu da ode i da ga potpiše.

Pronašli smo porodicu, razgovarali, koja je sjajna, tradicionalna srpska, vodili su računa o njemu i bili su srećni što jedna takva agencija hoće da ga uzme. On pre toga nije bio ni na jednom treningu seniora. Nisu ga prepoznali. Želeli su da razgovaraju i sa mnom, njegov brat Strahinja je tada bio tu i on je važan što je Nikola postao to što jeste.

Ovo je prvi i poslednji igrač kojeg smo potpisali za 27 godina bez da smo ga videli'', naglasio je Ražnatović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke