Priština želi u ABA ligu!

Autor: Beta Beta
petak 13.02.2015.
13:56
Izvor: Beta

Košarkaški klub Priština izrazio je želju da zaigra u regionalnom košarkaškom takmičenju, ABA ligi.

Povezane vesti

Košarka je na Kosovu izuzetno cenjen i voljen sport i želja je kosovskih klubova, pre svega najkvalitetnijeg tima - Prištine, da se takmiče u regionalnoj Jadranskoj ligi, izjavio je član uprave Košarkaškog kluba Priština i funkcioner Košarkaškog saveza Kosova Veton Kajtazi.

"Igramo u Balkan ligi već dve godine, a prošle smo igrali i fajnal-for, što je ogroman uspeh za nas. Mi bismo želeli da igramo Jadransku ligu, ali momentalno nemamo kvalitet. Tokom ovih godina, jureći rezultate zapostavili smo rad sa mladima i sada momentalno nemamo sopstvenu bazu igrača", rekao je Kajtazi agenciji Beta.

Kajtazi je naveo da su na Kosovo došla dva američka trenera, kako bi radili sa mladim igračima i dodao da postoji velika želja da se uspostavi saradnja sa Srbijom na tom polju, jer prema njegovim rečima "Srbija je najkvalitetnija u regionu".

"Jedan od glavih problema sa kojim se suočavamo je baš taj - rad sa mladima... Tu nedostaju jake utakmice, ne možemo da stičemo iskustvo i dobijamo na kvalitetu. Pored toga imamo problema sa lošom infrastrukturom, manjkom stručnog kadra i još mnogo toga. Radimo na rešavanju svega i verujemo da ćemo uspeti u svemu, samo da imamo dobar pristup"
, rekao je Kajtazi.

Kajtazi je rekao da Košarkaški klub Priština, koji je već godinama osvajač lige Kosova, ima godišnji budžet od oko 350.000 evra i da se najveći deo obezbeđuje od sponzora.

Član UO KK Priština istakao je da u kosovskim klubovima igraju igrači iz svih republika bivše Jugoslavije, osim iz Srbije.

"Ovde ima igrača iz Makedonije, Crne Gore, Bosne, Hrvatske... U početku kada smo ih dovodili imali smo problema sa navijačima, jer su oni govorili 'šta će vam oni'... Već posle tri utakmice situacija je bila u potpunosti drugačija", rekao je Kajtazi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
DraganDS
Friday, 13.02.2015
15:14

Ako nekim slucajem ABA liga to prihvati odmah svi Srpski klubovi da istupe iz takmicenja! Bez pregovora ili bilo cega! KOSOVO JE SRBIJA!!!

avatar
Goran90
Friday, 13.02.2015
15:37

Ostavi se toga 'Kosovo je Srbija', i ptice na grani znaju da vise nije tako da je to samo gubljenje vremena i energije jer se to Kosovo nece vise vratiti. Ono sto treba je doplomatski ih odseci.... Hteli ste nezavisno Kosovo i dobili ste ga, sada uzivajte u njemu. A sto se tice toga da trebamo istupiti iz lige, i treba ako do toga dodje pa nek biraju Kosovo ili Zvezda i Partizan koji daleko najgledaniji.

avatar
Barça el honor
Saturday, 14.02.2015
01:43

ne mogu da verujem da ovako nesto izjavi neki srbin, zgrozen sam

avatar
nikola.blagojevic57
Friday, 13.02.2015
17:11

Koje ptice? To Kosovo ako ode,tesko ostalom delu Srbije,e to ptice na grani znaju, i naravno da treba istupiti,jos bolje za nas. domaca liga ce dobiti na znacaju,pogotovo sad kad ce Bodiroga u FIBA.

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Friday, 13.02.2015
16:48

Naravno, pre toga moraju da ucestvuju u nasoj ligi, ali kao klubu im je dozvoljeno da igraju s obzirom na lokaciju, to ti je moja poenta:-D

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Friday, 13.02.2015
16:45

Kakav je smisao ovog komentara? Ovu ligu igraju i Madjari i Bugari, rec je o regionalnoj ligi i oni mogu da traze da ucestvuju bilo da se KiM smatra delom Srbije kao sto jeste ili da se tretira kao nezavisno sto naravno nije. Nikakvo to nije gubljenje vremena, nema predaje!

avatar
3x3
Friday, 13.02.2015
15:43

Da, kao i do sad sto istupili iz bilo cega. Kao i u fudbalu sto su istupili posle utakmice sa Albanijom. Psovao bih, ali ne sme, nece biti objavljen onda komentar.