''Privatna utakmica''? To Željko ne prašta!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.01.2023.
21:46
Izvor: Sportske.net

Brojke sve govore.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je večeras upisao očekivanu pobedu nad Mornarom u 17. kolu AdmiralBet ABA lige, a konačnih 92:74 nisu realan pokazatelj odnosa snaga u večerašnjem meču, smatra trener crno-belih Željko Obradović.

''Već smo pričali šta znači igrati u ovom ritmu. Nismo dobro otvorili meč, Mornar se dobro držao i borio tridesetak minuta. Ova razlika na kraju nije realna i Mornar zaslužuje drugačiji rezultat.

Moram da istaknem da postava u kojoj su bili Avramović, Anđušić i Trifunović, Papapetru i Ledej odigrala dobru odbranu i sa ovom petorkom smo sve promenili zbog odbrane koju su odigrali. S njima smo prelomili utakmicu. Probali smo neke igrače da držimo van tima, neke da odmorimo, s obzirom da igramo duplo kolo u Evroligi'', istakao je Obradović.

Bilo je, naravno, i grešaka, a Obradović je otkrio šta ne prašta igračima tokom utakmice i koji je glavni razlog da neko od njih bude poslat na klupu.

''To se vidi na svakoj utakmici. Postoji plan utakmice, ali onda se dešava da se plan ne poštuje i da pojedinci igraju 'privatnu utakmicu', da tako kažem... To je najvažniji razlog da neko bude zamenjen. Ako ne vodiš računa o ekipi... Nikada nisam menjao igrače zbog grešaka koje su sastavni deo košarkaške igre, koje su normalne za mlade igrače. Kod mene nema podele na mlade i starije igrače, već dobri i loši.

Kada je neko dobar, onda se uzme statistika i kaže: 'Kad je Trifunović bio na terenu, sa njim smo imali +25, sa Avramovićem +24'. Onda se vidi ko je imao minus i šta se za njegovo vreme dešavalo na terenu. Ne zavisi to od mene, već samo od njih. U ovom ritmu svako će dobiti prostor'', rekao je Obradović.

Ako pogledamo kompletnu statistiku sa večerašnjeg meča, veliki plus je imao i Vladimir Brodzijanski (plus 12), a najveći minus u ekipi Partizana imali su Jam Madar (minus 6), Tristan Vukčević (minus pet) i Džejms Naneli (minus 4). O razlozima ovakvih brojki će trener Obradović svakako razgovarati sa njima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke