Privilegija igrati za reprezentaciju - Atmosfera na visokom nivou!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 17.08.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net

Šta kažu posle meča Aleksa Avramović i Nikola Milutinov?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Srpski košarkaši su trijumfalno završili prvi deo priprema za Mundobasket, pobedili su Portoriko sa 110:75, nije bilo uopšte problema za naš nacionalni tim, posebno je bilo impresivno prvo poluvreme. 

Srpski centar Nikola Milutinov je pre svega naglasio dobru atmosferu u ekipi. 

"Odigrali smo na visokom nivou danas i samo tako da nastavimo. Koliko sam čuo ići će 13 igrača, imaćemo više igrača u rotaciji što je dobro i imako vremena da se odmorimo, da treniramo, videćemo.  Atmosfera je stvarno neverovatna ove godine i drago mi je da je tako, to govori koliko smo zajedno", rekao je Nikola Milutinov. 

Sa druge strane, Aleksa Avramović naglašava visok nivo agresivnosti kao razlog ubedljive pobede. 

"Pre svega nivo agresivnosti u odbrani mnogo pokazuje i mnogo veliku prednost daje nama, pogotovo u tom prvom poluvremenu gde smo napravili prednost od 40 razlike. Ušli smo sa visokim tempom u meč, iz toga su došli neki laki poeni u tranziciji, posle smo pogađali otvorene šuteve, uveli protivnika u svoj ritam... Atmosfera je sjajna, uvek kada se dođe u reprezentaciju je sjajno. Dosta se družimo zajedno i sada ćemo još više provoditi vremena zajedno", rekao je Avramović. 

Pritisak je veliki na nacionalnom timu, to je uvek činjenica, a kako se nositi sa tim objasnio je upravo Avramović. 

"Naravno da možemo da se nosimo sa pritiskom, ceo život se spremamo za to. To je sastavni deo posla, mi igramo košarku i retko smo privilegovani da igramo posao koji najviše volimo, pogotovo kada je u pitanju reprezentacija", rekao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke