Problem za Partizan i Zvezdu? Alba demantuje odlazak iz Evrolige!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 09.04.2024.
15:46
Izvor: Sportske.net

Nemci rešeni da igraju ovo takmičenje i naredne sezone.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Alba će aktuelnu sezonu u Evroligi okončati na ubedljivo poslednjem mestu sa svega pet pobeda pred poslednje kolo ligaškog dela, a nedavno se pojavila informacija da nemački klub razmatra da naredne sezone igra Evrokup zbog ograničenog budžeta.

Ovo bi dodatno otvorilo vrata mogućnosti da Srbija i naredne sezone ima dva predstavnika u najkvalitetnijem klupskom takmičenju na Starom kontinentu ukoliko Partizan i Crvena zvezda stignu do finala AdmiralBet ABA lige.

Sada je iz Berlina stigao drugačiji ton jer su direktori kluba Imar Oheda i Marko Baldi potvrdili da očekuju da će Alba i naredne sezone igrati Evroligu jer ispunjava sve uslove za tako nešto.

Španski portal Ensestando objavio je informaciju da je Alba već načinila korak ka učešću u Evroligi i naredne sezone tako što je predstavila dokument koji je potpisao Đordi Bertomeu, tada predsednik Evrolige, a koji garantuje Albi da će igrati to takmičenje i u sezoni 2024-25.

Isti izvor navodi da će Alba tako verovatno i naredne sezone igrati u Evroligi, te da će to "uticati na ambicije Valensije i srpskog tima koji ne osvoji AdmiralBet ABA ligu".

Ono što je za sada sigurno jeste da će prvak AdmiralBet ABA lige biti učestnik Evrolige, kao i osvajač Evrokupa, dok će se za specijalnu pozivnicu boriti i Virtus i Valensija koju su istu dobili prošle sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke