Probudio se Mornar, nezadrživi Dan-Martin presudio Podgoričanima!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.01.2024.
20:50
Izvor: Sportske.net

Druga uzastopna, tek treća pobeda ekipe Mornara.

AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro
AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Povezane vesti

Košarkaši Mornara iz Bara konačno su počeli da podsećaju na svoje mnogo bolje dane.

Posle katastrofalno odigranog većeg dela sezone i brojnih promena u timu, izgleda da su konačno našli ''dobitnu kombinaciju''.

Barani su večeras upisali drugi uzastopni trijumf, ukupno treći, čime su se izjednačili sa Krkom na pretposldnjem mestu na tabeli i znatno uvećali svoje izglede u borbi za opstanak, dok je SC Derbi pretrpeo četvrti poraz u nizu, ukupno deseti u sezoni.

Na kraju, 91:86 za Mornar protiv SC Derbija, a najzaslužniji za ovakav epilog bio je omaleni plejmejker Mornara Dan-Martin.

Mornar je sjajnom drugom četvrtinom koju je dobio sa 36:21 omogućio sebi lakši posao u nastavku, ali se Podgoročani nisu predavali.

Trojkom Pavlićevića SC Derbi je na oko tri minuta prišao na 83:80, ali sjajni Dan-Martin odmah uzvraća munjevitim prodorom i odbija taj nalet gostiju.

Međutim, Podgoričani uzvraćaju i na minut i po do kraja poenima Ivišića, koji je smanjio na 87:84.

Usledio je tajm-aut domaćih koji opet preko nezadrživog Dan-Martina uspevaju da zadrže vođstvo, a rezultatom 89:86 se ušlo u poslednji minut meča, a sve dileme je rešio Markus Luis na sedam sekundi do kraja, kada je posle prodora položio loptu u koš za 91:86.

Na kraju, Dan-Martin ubedljivo najefikasniji u ekipi Mornara sa 35 poena, četiri asistencije i dva skoka, Vranješ je upisao 12, a Luis 11 poena.

Goste su predvodili Ivišić sa 19 poena i 6 skokova i Bogavac sa 16 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke