"Profesor" Kampaco održao čas "studentima", Zvezda se vratila na pobednički kolosek!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 19.03.2023.
20:42
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli sigurni.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Studentski centar u hali "Aleksandar Nikolić" sa 90:70 (29:26, 17:11, 24:19, 20:14) u meču 22. kola AdmiralBet ABA lige.

Ubedljivo najraspoloženiji večeras bio je plejmejker domaćina Fakundo Kampaco koji je postigao 23 poena uz sedam asistencija. Samo je još Stefan Marković sa 11 poena bio dvocifren u pobedničkoj ekipi.

U ekipi Studentskog centra Danilo Tasić upisao je 16, a Flečer Megi 14 poena.

U prvoj četvrtini igralo se „bez odbrana“ i sa minimalnim brojem faulova. Obe ekipe uhvatile su dobar napadački ritam. Igrom crveno-belih dirigovao je Kampaco, dok je u redovima Studentskog centra ta uloga pripla Pavlićeviću. Njihove asistencije najbolje su krostili Bentil odnosno Hadžibegović, a trojka Markovića napravila razliku, te je Zvezda nakon uvodnih 10 minuta vodila sa 29:26.

„Zategla“ je odbranu ekipa Duška Ivanovića u drugoj četvrtini. Crveno-beli su za primili svega 11 poena. Dozu energije u igru domaćih uneli su povratnici u tim Holand i Ilić posle čijih je poena Zvezda došla do dvocifrene prednosti (43:33). Gosti su solidno finiširali poluvreme i na odmor otišli sa jednocifrenim zaostatkom, a najbolji u njihovim redovima bio je Tasić koji je ubacio 10 poena u prvom delu meča.

Dobro je Zvezda započela drugo poluvreme, a posle trojke Vildoze stigla do u tom trenutku maksimalnih +12 (52:40). Imali su domaći priliku da u nekoliko narednih napada dodatno povećaju prednost, ali nisu uspeli da ih realizuju,a gosti poenima Drežnjaka sa „penala“ prišli na -8 (52:44), ali je već u narednom napadu Kampaco pogodio trojku i vratio dvocifrenu prednost svom timu.

Novim majstorijama Kampaco je podebljao Zvezdinu prednost na +13 (59:46), a trener gostiju Žakelj morao da zatraži tajm-aut. Nakon minuta odmora Studentski centar je vezao nekoliko dobrih napada, ali su domaći u finišu treće deonice koševima Vildoze i Ivanovića došli na +16 (70:54).

Nisu dobro zašpočeli poslednju deonicu crveno-beli, napravili su greške u prvih nekoliko napada, a gosti to iskroistili preko Ivušića i Tasića smanjivši zaostatak na -10 (70:60). Tada je trener Zvezde Duško Ivanović bio prinuđen da zatraži tajm-aut i „probudi“ svoj tim.

Ponovo se u nezgodnom momentu pojavio Kampaco i ubacio trojku, a onda košem uz faul prelomio utakmicu. Nije samo Argentinac poentirao, već i asistirao saigračima večeras, nakon njegovog dodavanja Kuzmić je položio za novih maksimalnih 18 (78:60),a na to se nadovezao i Mitrović za seriju od 10:0.

Do kraja utkmice intenzitet igre naglo je opao, a Zvezda rutisnki održala stečenu prednost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke