Promene u KSS, Danilović ostao bez prvog saradnika, zamena već spremna!

Autor: Darko Mitrović
Thursday 10.12.2020
09:20
Izvor: Sportske.net

Promocija sledi već za par dana?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Igor Rakočević napustio je funkciju potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Njemu je istekao mandat, a da se povlači sa tog mesta potvrdio je u objavi na svom Instagram nalogu i u nastavku je prenosimo u celini.

''Dragi prijatelji i ljubitelji košarke, moj mandat od 4 godine na mestu potpredsednika Košarkaskog saveza Srbije se završio. Za ukupno 6 godina na toj odgovornoj funkciji, trudio sam se da maksimalno posvećeno, savesno i pošteno odradim svoj posao. Verujem da sam u tome i uspeo.

Osvojene su 3 zlatne i jedna bronzana medalja sa mlađim kategorijama za koje sam bio zadužen, uspešna promocija košarke po Srbiji, stvaranje dobrih odnosa sa klubovima i veliki uspeh u predočavanju mladim igračima koliko je bitno odazvati se pozivu za dres reprezentacije i kolika je čast biti pozvan za taj dres.

Uspeo sam da košarkaški približim Republiku Srpsku Srbiji, i recimo, kao rezultat toga, baš iz republike Srpske smo dobili igrača koji je postao kapiten zlatne juniorske generacije a trenutno je i A reprezentativac. Bilo je tu mnogo razgovora i sa roditeljima, igračima, trenerima, agentima sa ciljem da im se objasni i pomogne da shvate važnost igranja za Srbiju. Neki od naših najtalentovanijih mladih igraca koji su učestvovali u našim reprezentativnim programima su danas NBA igrači, izabrani u prvoj rundi drafta.
-
baner

Ipak, najvećim uspehom smatram činjenicu da nijedno dete srpskog porekla nije izostavljeno, gde god da to dete živi i igra košarku, i da je svaki naš mladi igrač dobio podjednaku šansu da obuče dres reprezentacije.

U toku ovih 6 godina sam mnogo naučio, stekao velika i kvalitetna prijateljstva i usavršio svoje veštine.

Napraviću kratku pauzu, a onda ću biti spreman za nove sportske izazove jer verujem da je moja dužnost da košarci još više vratim. Želim da se zahvalim dragim kolegama i saradnicima iz Košarkaškog saveza Srbije i da im poželim mnogo sreće u daljem radu'', poručio je Rakočević.

Očekuje se da upražnjeno potpredsedničko mesto zauzme još jedan naš proslavljeni košarkaš Nenad Krstić, a promocija bi trebalo da usledi već za četiri dana na izbornoj Skupštini KSS.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke