Protrljajte oči, dobro vidite! Amerikanci ponovo izgubili!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 13.07.2021.
08:18
Izvor: Sportske.net

Drugi uzastopni poraz "drim-tima".

NBA
NBA

Povezane vesti

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država izgubili su i u drugom kontrolnom meču uoči Olimpijskih igara u Tokiju. Ovog puta, bolji od njih bili su Australijanci sa 91:83.

Ponovo jedva osamdesetak poena, ponovo poraz, drugi u nizu, što je nezapamćeno za američku košarkašku selekciju. "Kenguri" su odlično otvorili meč na krilima Džoa Inglsa i Petija Milsa koji su kombinovano postigli 15 poena, ali se potom pojavio Damijen Lilard.

Trojkom u poslednjim trenucima trećeg kvartala Kris Golding je doneo Australijancima +5, a onda su izvanrednom poslednjom deonicom i serijom 11:1 kada je ponovo "iskočio" Mils.

Ovo je prvi put  od 1992. godine, otkako se pojavio "drim-tim", da Amerikanci gube dva meča u nizu. Od te godine, pa do danas, u prijateljskim utakmicama imali su skor 53:2, što, uprkos činjenici da je prijateljski meč u pitanju, definitivno imponuje Australijancima.

Podsećamo, pre samo dve noći, Nigerija je bila bolja od Amerikanaca, takođe u Las Vegasu.

Mils je vodio Australiju sa 22 poena, Džo Ingls je dodao 17, dok je na suprotnom kraju terena Lilard imao 22, a Durent 17. Kao preslikano.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke