Prva meta Vlade Jovanovića je Tre Bel-Hejns, ''nerealne priče'' o transferima u Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.07.2022.
16:34
Izvor: Sportske.net, Vijesti

Tek sledi veliki posao u Podgorici.

Screenshot/YouTube/Power Forward
Screenshot/YouTube/Power Forward

Povezane vesti

Kako se i najavljivalo pre nekoliko dana, podgorička Budućnost je danas zvanično predstavila Vladu Jovanovića kao novog trenera svog tima, ali s obzirom da on u ovom trenutku ima samo dvojicu igračla pod ugovorom (Atić i Drobnjak), jasno je da je njegov dolazak tek početak velikih kadrovskih promena u redovima šampiona Crne Gore.

''Vijesti'' se danas bave tom temom i istovremeno otkrivaju ko su potencijalna pojačanja na kojima se radi ovih dana u podgoričkom klubu.

Najzanimljivije ime u toj priči je plejmejker španskog Breogana, 27-godišnji Kanađanin Tre Bel-Hejns. On je 2018. godine izašao na NBA draft, ali nije izabran i odmah zatim je stekao prvo iskustvo u Evropi, u Frankfurt Skajlajnersima.

Godinu dana kasnije pokušao je u NBA G ligi, u Viskonsinu, ali se tamo nije dugo zadržao, vratio se u Evropu, najpre u Finsku, a onda i u Nemačku, u ekipu Krajlshajm Merlinsa, za koji je prosečno beležio 17,9 poena i 7,1 asistencija.

To nije ostalo neprimećeno, pa se prošle godine obreo u španskoj Endesa ligi, u dresu Breogana i tamo ostvario prosečni učinak od 12,9 poena i 4,1 asistencija.

Pominje se i povratak Norisa Kola, ali to za sada ne deluje kao realna opcija. Kada su u pitanmju domaći igrači, biće nekoliko pojačanja iz SC Derbija, najverovatnije Kenan Kamenjaš i Flečer Megi, a možda se vrati i Aleksa Ilić.

''Filip Barović je prešao u Rapid iz Bukurešta, ugovori su istekli kapitenu Suadu Šehoviću, Zoranu i Danilu Nikoliću (obojicu ih, bez realnih osnova, srpski mediji 'sele' u Crvenu zvezdu), Petru Popoviću, kojeg želi Cedevita Olimpija, te naturalizovanom Crnogorcu Džastinu Kobsu'', pišu ''Vijesti'', mada je jutros predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović pominjao i pojedine crnogorske igrače kao potencijalna pojačanja crveno-belih.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke