Prva pobeda Bajerna, i to nad šampionom Evrope! Realu derbi u Milanu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.11.2022.
22:34
Izvor: Sportske.net

Posle pet vezanih poraza, večeras i prva pobeda ekipe Andree Trinkijerija.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Košarkaši Bajerna savladali su večeras u Minhenu ekipu aktuelnog evropskog šampiona, istanbulski Efes rezultatom 81:78.

Ovo je prva pobeda nemačkog predstavnika u Evroligi ove sezone, a Efes igra sve lošije kako sezona odmiče i ovo mu je već četvrti poraz u poslednjih pet evroligaških mečeva.

Ravnopravna borba vodila se u najvećem delu meča, ali je Bajern stekao deset poena prednosti sredinom poslednje deonice. Efes je u samom finišu pokušao da anulira zaostatak, ali domaći su uspeli da se odbrane i na kraju dođu do veoma važnog trijumfa.

Vinston sa 16 poena, sedam asistsencija i četiri skoka je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Bonga je upisao 12, a Heris 10 poena. Od naših reprezentativaca u strelce se upisao samo Vladimir Lučić koji je meč završio sa devet poena i četiri asistencije.

Vasa Micić, po običaju, najbolji u ekipi Efesa, večeras je postigao 24 poena, uz pet skokova i četiri asistencije, a pratio ga je Klajburn sa 21 poenom i šest skokova.

Za to vreme u Milanu, Real je kao gost savladao ekipu Armanija rezultatom 83:77, što je Realu treća pobeda, a Armaniju treći poraz. Real je u trećoj četvrtini stekao desetak poena prednosti i bez nekih većih problema u poslednjoj deonici je uspeo da dođe do trijumfa.

Džanan Musa je sa 25 poena bio najbolji u pobedničkoj ekipi, na drugoj strani Pengos najefikasniji sa 21 poenom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke