Prva zvezda Portorikanaca digla glas pred OI: "Neka me skinu sa spiska, briga me!"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 11.07.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Paklen igrač kojeg je na jučerašnjoj konferenciji za medije pohvalio i selektor naše zemlje Svetislav Pešić.

EPA-EFE/ROLEX DELA PENA
EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Povezane vesti

Najbolji košarkaš selekcije Portorika Tremont Votres podigao je glas protiv Košarkaške federacije te zemlje zbog načina na koji organizacija tretira igrače.

On smatra da je pomalo nepravedno što mlađe atlete dobijaju određeni novac zarad prava na fotografije. Smatra da je to nova era koju je njegova generacija prsekočila i u redu je s tim, ali želi da ponašanje Federacija prema ostatku tima bude na višem nivou.

"Nisam bio u mogućnosti da spavam u poslednje tri nedelje, ali nisam dozvolio da to utiče na moje predstave na parketu. Ovo nije kako bih bio negativan prema Košarkaškoj federaciji Portorika, ovo je da otvorimo oči i promenimo kulturu na pozitivan način.

Bacam se za izgubljene lopte, igram uprkos povredama kako bih reprezentovao Portoriko. Znam da postoje i priče drugih sportsita koji se bore dok ljudi ne znaju kroz šta prolaze kako bi dali sve od sebe.

Pričam u ime svih nas! Ovo je naš dom i želimo da budemo tretirani i osećamo istu ljubav od strane naše Federacije kao što i mi činimo za njih. Briga me ako me isključe (op. aut. iz daljih akcija reprezentacije) zato što znam da je ovo Bogom dana misija i pričam umesto onih koji osećaju da ne mogu da pričaju. Neću dozvoliti da ova situacija prođe tek tako samo zato što smo se kvalifikovali na Olimpijske igre. Ponos sa strane, okej je da tražimo pomoć. Možemo i bićemo bolji. Ja sam olimpijac na terenu, ali to me neće sprečiti da budem olimpijac u životu, takođe. Košarka je mali deo života i ja to razumem", napisao je Voters na svom "Instagramu" između ostalog.

Voters je proglašen MVP turnira u Portoriku i bio drugi najbolji strelac istog sa 15.3 poena u proseku.

Podsećamo, Votresa i njegovu selekciju očekuje duel sa Srbijom na Olimpijskim igrama. Biće to okršaj drugog kola grupne faze i na programu je 31. jula od 17.15.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke