Prve impresije Stefana Markovića - Da li je mogao ranije u Zvezdu, šta je presudilo da potpiše?

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.11.2021.
13:35
Izvor: Sportske.net

Sada je preostalo da uhvati ritam i čim pre se pridruži novoj ekipi.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Novi košarkaš Crvene zvezde Stefan Marković našao se prvi put pred kamerama gde je otkrio razloge svog dolaska u redove srpskog i regionalnog šampiona.

U ponedeljak, crveno-beli su promovisali Stefana Markovića za najnovije pojačanje. On je stigao kao slobodan igrač nakon dve sezone provedene u Virtusu iz Bolonje sa kojim je osvojio titulu prvaka Italije.

"Drago mi je da sam napokon ovde. Mislim da su se sada poklopile sve stvari i u mom životu, a želja Crvene zvezde je uvek postojala. Zahvalan sam na tom interesovanju, ali mislim da sam ja sam prelomio i da sam u svojoj glavi doneo pravu odluku. Željan sam košarke, da se još dokazujem i da pomažem ekipi u bllo kom pravcu, šta god trener bude očekivao od mene. Tu sam sa željom da pomognem klubu, igračima i mlađim igračima. Njih ima dosta i mislim da će im moje iskustvo pomoći", započeo je Stefan Marković.

Promenio je mnogo zemalja i klubova u poslednjih 11 godina otkako je po prvi put zakoračio u inostranstvo, sada se ponovo vratio u domovinu.

"Prošlo je 11 godina otkako sam bio ovde. Dosta toga se promenilo u srpskoj košarci, pa i u Beogradu. Drago mi je da je Zvezda član Evrolige konstantno, imaju kontinuitet, a Dejo se sada vratio da nastavi ono što je radio u prvom mandatu".

Uoči njegovog potpisa, otkrili smo vam da mu se izuzetno dopada način rada Crvene zvezde u ovom trenutku, kao i tim, što je sada i potvrdio.

"Dopada mi se filozofija i stil košarke koji trener Radonjić forisra. Svakako je jedan od faktora da prelomim bio i taj način igre. Predstoji nam veliki rad. Evroliga je kao takmičenje veoma komplikovano i teško. Kada se na to nadoveže AdmiralBet ABA liga, mislim da je jedan paklen ritam i što veća pomoć je potrebna. Dugačka sezona, ali prvo ja moram da radim da bih uhvatio ritam mojih saigrača i ušao u svoju neku formu. Dug je put predamnom, ali i pred ekipom kako bismo ostvarili sve ciljeve".

Neka lica su poznata, a neka ne...

"Ima momaka sa kojima sam pre igrao u reprezentaciji. Sa Simom sam igrao u Hemofarmu, Luka Mitrović je bio tada u mlađim kategorijama tog tima. Sa Eronom Vajtom sam bio u Zenitu, videli smo se odmah posle potpisa. Željno iščekujem njegov povratak i srećan sam što vidim neke momke, ali i da upoznam druge. Sada sam srećan ovde i spreman da radim", poručio je Marković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke