Prvenac Efesa, Štimac "pojeo" Barsu

Autor: Boban Filipović
četvrtak 09.11.2017.
22:49
Izvor: Sportske.net

Šou program dugogodišnjeg centra reprezentacije Srbije u Blaugrani u šestom kolu Evrolige.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Anadolu Efes je upisao svoju prvu pobedu ove sezone u Evroligi i to na gostovanju u Kataloniji.

Puleni Velimira Perasovića su savladali Barselonu rezultatom 89:85, a centralna figura utakmice bio je Vladimir Štimac.

"Štimara" je bio najefikasniji na meču sa 22 postignuta  poena, podgodio je devet od deset šuteva iz igre, uhvatio osam lopti pod obručima i upisao dve krađe - za ukupan indeks korisnosti 29!

"Pivari" su kapitalnu prednost setkli u prvoj četvrtini koju su dobili sa ubedljivih 26:15, ispostavilo se da je to bilo nedostižno. Barsa je u trećem kvartalu imala nekoliko naleta, u jednom trenutku prišla na minus četiri, ali je Efes imao odgovor, ponovo stekao dvocifrenu prednost u poslednjoj četvrtini, sačuvao je do kraja i naneo rivalu četvrti poraz ove sezone u Evroligi.

Najzaslužniji za prvu pobedu Efesa uz Štimca bili su Erik MekKolum i Riki Ledo, obojica su ubacila po 21 poen. Najraspoloženiji za igru kod Katalonaca bili su Francuzi Kevin Serafan sa 19 poena i doskorašnji plej Efesa Toma Ertel sa 12 poena i 9 asistencija.

Pre ovog meča, večeras su odigrana još tri u okviru šestog kola Evrolige. CSKA je razbio Valensiju u Moksvi, Makabi je bio bolji od Reala posle drame u Tel Avivu, a Žalgiris je deklasirao Olimpiju u Milanu.


Šampion Srbije i ABA lige, Crvena zvezda, svoj meč šestog kola igra  sutra protiv Unikahe u Malagi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zlato
Friday, 10.11.2017
00:15

Štimac je po indexu u evroligi ove sezone na trecoj poziciji to dovoljno govori o njegovom kvalitetu a u Srbiji ga predstavljaju kao neku maskotu sto je nepravedno prema njemu.