Prvi čovek AdmiralBet ABA lige o kazni za Lesora: "Utemeljena je!"

Autor: Nemanja Janošev
subota 18.03.2023.
14:30
Izvor: Sportske.net

Stav prvog čoveka regionalnog takmičenja.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sportski direktor AdmiralBet ABA lige Milija Vojinović smatra da je odluka disciplinskog sudije Hrvoja Vidana povodom kazne zakošarkaša Partizana Matijasa Lesora za incient sa Filipom Petruševom pravedna.

Na gostovanju na "TV Prva", Milija Vojinović istakao je da je odluka o sankcijama za centra Partizana utemeljena Pravilniku, kao i to da je incident u završnici bacio senku na ono što je donela sama utakmica.

"Mislim da je kazna po disciplinskom pravilniku (AdmiralBet) ABA lige, odluku je doneo disciplinski sudija. Sve se odluke donose po internoj dokumentaciji koju donose klubovi. Kazna za slučaj Matijasa Lesora je utemeljena u disciplinksom pravilniku. Jedan klub misli da je prestroga, jedan da je blaga. Meni je žao što se to desilo, bacilo senku na utakmicu gde je oboren rekord po broju gledalaca u ABA ligi. Nije ovo prvi slučaj da se dešava i u ABA ligi i u drugim ligama slični incidenti. Ne bih komentarisao odluku disciplinskog sudije", rekao je Vojinović.

On je takođe istakao razloge pomeranja utakmice derbija kola 22. runde regionalnog takmičenja između Budućnosti i Partizana.

"Utakmica između Budućnosti i Partizana je odložena zbog predsedničkih izbora u Crnog Gori, a ‘Morača‘ je glasačko mesto. Pomerili smo utakmicu na zahtev Budućnosti, te će Lesor moći da igra protiv Budućnosti".

Istiže žal zbog onoga što je pretrpeo Filip Petrušev u poslednjih nekoliko dana. Bilo je tu pretnji, uvreda...

"Filip Petrušev je reprezentativac Srbije i jedan od najtelantovanijih igrača. Žao mi je što tako dođu neke konotacije na njegov račun, baca senku na njegov talenat".

Štrajk u Ciboni je prekinut, no i dalje postoji bojazan oko budućnosti slavnog kluba.

U svakodnevnoj smo komunikaciji sa svim timovima. Na početku sezone smo imali veću bojazan za Cibonu, nego sada. Imali smo problema sa Primorskom, te smo vrlo pažljivo pristupili situaciji. I pre Zvezde su ušli u neku vrstu štrajka, jedan deo igrača je trenirao, jedan nije. Mislim da neće biti nikakvih problema i da će Cibona završiti sezonu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.