Prvi meč finala AdmiralBet ABA lige kroz brojke - Zvezda timskom igrom razbila Partizan

Autor: Nemanja Janošev
subota 28.05.2022.
08:54
Izvor: Sportske.net

Partizan će morati da pronađe bolju hemiju ukoliko žele brejk.

Dragana Stjepanović/AdmiralBet ABA liga
Dragana Stjepanović/AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige protiv Partizana pošto su u dvorani "Aleksandar Nikolić", pred svojim navijačima, bili bolji sa 90:76.

Utakmica sa mnogo promena ritma i serija na obe strane, sve do trenutka kada je Crvena zvezda preuzela kontrolu u drugom poluvremenu i ostavila Partizan bez šanse da se u finišu bori za "brejk".

Ekipa Željka Obradovića igrala je veoma dobro u prvom delu igre, Balša Koprivica je vrlo agilno ušao u meč gledajući sliku na oba kraja parketa, a slično se može reći i za Zeka Ledeja. No, iz prizme timskih statističkih parametara, Partizan nije mogao da parira Crvenoj zvezdi i to je nešto što je i sam Obradović primetio nakon duela.

"Apsolutno zaslužena pobeda Zvezde. Potpuno je jasno da smo izgubili koncentraciju u finišu prvog poluvremena i najgore smo odigrali na početku drugog poluvremena. To su neke boljke koje traju čitave sezone, nismo pravili čak ni faul kad nismo bili u bonusu. Dozvolili smo im da se razigraju, da imaju izvanredan protok lopte i apsolutno zaslužena pobeda", rekao je Obradović.

I Dejan Radonjić je govorio o protoku lopte svog tima, za koji je izjavio da je bio izvanredan. U prilog tome ide i podatak da je Crvena zvezda ostvarila 24 asistencije, dok je Partizan imao tri puta manje! 

Zvezda je imala bolje procente šuta. Za dva su gađali 60.5 odsto, dok je Partizan bio na polovičnom učinku. Ispostavilo se i da je šut za tri poena bio krucijalan. Crno-beli su se oslonili na to da što bolje zatvore reket znajući da Zvezda ne mora nužno dobro da šutira spolja, ali imali su domaći košarkaši imali svoje veče. Dalekometne trojke ispaljivali su Dobrić (4/5) i Ivanović (3/8) za kojeg vredi napomenuti da se ni posle serije promašaja nije obeshrabrivao, već je nastavio da pokušava. Ukupno: Zvezda (11/23), Partizan (9/22). 

Što se skokova tiče, tu je prednjačio Partizan sa 25 naprema 24. Zvezdina odbrana bila je znatno agresivnija zahvaljujući odličnim postavljanjima Kalinića, Holinsa, Lazića... Tako su sakupili sedam ukradenih lopti, dok je Partizan imao svega dve.

Drugi susret na programu je već sutra. Vremena za pripremu nema mnogo, a prema AdmiralBet-u, Crvena zvezda je veliki favorit da stvori kapitalnu prednost u ovom finalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke