Prvi poraz Partizana u sezoni - Oscilacije, katastrofalan šut i inferiornost pod košem u Andori

Autor: Nemanja Janošev
sreda 10.11.2021.
21:47
Izvor: Sportske.net

Ne baš najbolja uvertira za derbi. Šut za tri poena 4/26, a imali su i +11...

Eurocup
Eurocup

Povezane vesti

Košarkaši Partizana poraženi su od Andore na gostovanju sa 61:60 (16:12, 8:20, 24:8, 13:20) u okviru 4. runde Evrokupa.

Bila je to utakmica na mali broj poena, uz veliki broj realizovanih akcija pod košem. Ekipe su bile podjednako loše sa šutem spolja i niko na taj način nije uspeo da se "odlepi". Ipak, treća deonica ispostavila se kao ključna na ovoj utakmici, a onda je bila impresivna za domaći roster.

Tempo je na startu duela bio veoma dobar, ali je bio oličen sa nekoliko promašaja dva tima. Jam Madar je vodio glavnu reč za Partizan u uvodnim trenucima meča sa već šest poena posle manje od pet minuta. Ali, ekipa Andore je brzom tranzicijom i odličnim rešenjima u kontri uspevala da anulira odbranu Partizana i dođe do serije poena koja im je omogućila prednost posle prve deonice. Međutim, s početkom drugog kvartala, nova energija prošla je kroz Partizan. 

Aleksa Avramović je bio odličan, Zek Lidej je sa serijom od dve dvojke iz kornera pokrenuo napad lidera AdmiralBet ABA lige, a potom je Željko Obradović apostrofirao brzu transformaciju rivala i odbrana je uspevala da odgovori zadacima.

Partizan je primio svega tri poena u prvih pet minuta druge četvrtine, da bi do kraja iste dobili još pet. S druge strane, Partizan je lepo koristio prostor i ukazane šanse, te su stekli i dvocifrenu prednost u nekoliko navrata, ali nisu sa njom i ušli u drugo poluvreme. Potom su usledili problemi. Ofanziva je stala u redovima crno-belih, ali se aktivirala kod tima iz ACB lige. Arteaga, Miler-Mekintajer i Jelinek doneli su preokret domaćinu koji je sa potpuno novim momentumom ušau nastavak.

Šut za tri poena mučio je i jedne i druge, ali je zato mnogo toga došlo iz trčanja. Svega pet trojki ukupno za tri deonice je za svoju kategoriju... Utakmicu je karakterisao i mali broj poena. Arteaga je bio nemilosrdan pod košem. Nekoliko sjajnih zakucavanja i polaganja i Partizan je zaostajao 10 poena što je bila najveća razlika za domaće na utakmici. Nakon sjajnog starta duela, Jam Madar je potpuno stao. Ništa nije mogao da pogodi ni sa distance, a ni sa poludistance, no i ostatak tima je bio bezopasan.  O tome svedoči svega osam datih poena u tom periodu meča.

Pojavili su se odrđeni prostori za šuteve ekipe Andore, što je, između ostalih, koristio Kodi Miler-Mekintajer. Partizan je bio u problemu, ali su bili u meču. U tim trenucima je vrlo bitnu rolu, po ko zna koji put, odigrao Kevin Panter, pa je Partizan stigao do vođstva pogodivši za tri. Tada je meč ušao u ritam "klackalice", Trifunović i Avramović su bivali neprecizni za tri, dok je Andora zadovoljno trljala ruke posle pogotka Hene. 

U Partizanu je najefikasniji bio Kevin Panter sa 13 poena, Zek Lidej je dodao jedan manje. Arteaga je blistao u redovima Andore sa 15 koševa, koje je uglavnom postigao pod obručem, gde je bio nezaustavljiv.

Crno-beli su sada na skoru 3-1 u Evrokupu, dok je Andora takođe na identičnom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke