Prvi poraz Reala od tuče sa Partizanom, ali možda je dobio veliko pojačanje!

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.06.2023.
22:45
Izvor: Sportske.net

Fantastični Kajl Gaj!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Iznenađenje u madridskom ''ViZink centru''!

Huventud je večeras na startu polufinalne serije plej-ofa Endesa lige kao gost savladao ekipu Reala sa 93:83, što je prvi poraz šampiona Evrope još od one tuče sa Partizanom u evroligaškom plej-ofu.

Briljirao je najbolji igrač Huventuda Kajl Gaj koji je večeras pogodio osam trojki i upisao ukupno 30 poena!

Real je odlično započeo ovu utakmicu, poveo je sa 13:3, delovalo je tada da bi moglo da se ponovo ono što smo videli i u četvrtfinalu protiv Gran Kanarije, ali ekipa Huventuda se brzo konsolidovala.

Iskusni Ante Tomić se odlično nosio u reketu sa Tavaresom i ostalima, a najbolji šuter Huventuda Kajl Gaj je i večeras pokazao zbog čega španski mediji uveliko pišu o njegovom mogućem transferu baš u Real ovog leta.

Real je ipak prvu četvrtinu završio sa četiri poena prednosti, bilo je 22:18, vodili su domaćo i u drugoj, ali je pred kraj poluvremena Kajl Gaj svojom trojkom doneo vođstvo Huventudu rezultatom 42:39.

To je bio samo uvod u sjajnu igru Huventuda u nastavku. Gosti iz Badalone su u trećem kvartalu stekli i dvocifrenu prednost, bilo je 59:47 u njihovu korist, nešto kasnije i 61:49, a onda je Real počeo da podseća na evroligašku majstoricu protiv Partizana kada se vraćao iz velikog zaostatka. 

Prišli su Madriđani na poen zaostatka početkom poslednje četvrtine, zatim i izjednačili na 73:73, ali finiš meča je obeležio fantastični Kajl Gaj koji je na oko minut i po pre kraja praktično rešio meč, za vođstvo Huventuda rezultatom 88:77.

Tada je postalo jasno da će Huventud napraviti ''brejk'' i ovu polufinalnu seriju učiniti veoma zanimljivom.

Kako rekosmo, Gaj 30 poena, Tomić 18 poena i 11 skokova, a Feliz ih je pratio sa 16 poena. U Realu najbolji Tavares sa 18 poena i 14 skokova, Musa takođe 18 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke