Prvo, pa debitant, Željko i ekipa protiv nemačkih "Tornjeva"!

Autor: Boris Jovanović
utorak 19.10.2021.
10:51
Izvor: Sportske.net

Partizan večeras od 19:30 u Hamburgu...

ABA League
ABA League

Povezane vesti

Hamburg nije grad poznat po košarci, na severu Nemačke dugo nisu imali profesionalni klub, postojao je BJC Hamburg, ali su se raspali 2002. Desetak godina kasnije, nekadašnji igrač Paskal Roler koji je igrao za reprezentaciju, bio treći na svetu i drugi u Evropi u Beogradu 2005. ubedio je biznismena Volfganga Sama na prave klub, pa su pre osam godina nastali "Tornjevi" iz Hamburga.

Boja im je kao Partizanova, nadali su se odmah vajld-karti za elitu, nisu je dobili pa su posle pet godina kao prvaci druge lige ušli u Bundesligu. Prve godine su jedva opstali, prošle bili sedmi i debituju u Evropi.

Trener je Španac Pedro Kales, napravio je odličan rezultat kao prvi stručnjak Vehte pre dve godine i bio najbolji trener u Bundesligi. Nastavio je sa odličnim rezultatima i u Hamburgu.

Kao i obično sve se vrti oko Amerikanaca, debitant ima na pleju iskusnog Džabrila Durama koji je pravi nomad, igrao je u pet evropskih zemalja, a najveća opasnost u napadu je Džejlon Braun koji je odlično igrao u drugoj španskoj ligi za Bilbao. Od Amerikanaca tu su Zak Braun i Kejleb Homsli, zatim kapiten Set Hinriks kao i Finac Kotsar koga će centri Partizana morati da se pripaze. 

Hamnburg je fizički nadmoćan tim, igraju dobru odbranu, insistiraju na kontaktu, ali tek par igrača ima iskustvo na nivou evropskih takmičenja.

Na prvi pogled, Partizan je mnogo jači individualno, znaće i da se snađe na agresivnu odbranu, pa startna pobeda crno-belih ne bi trebalo da dođe u pitanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke