Pucanje šavova u Realu - Dvojica odstranjena iz tima, još jedan kažnjen!

Autor: Nemanja Janošev
subota 09.04.2022.
11:01
Izvor: Sportske.net

I to u najgorem periodu sezone.

@FCBbasket/Twitter
@FCBbasket/Twitter

Povezane vesti

Košarkaški klub Real Madrid rešio je da odstrani dvojicu igrača iz prvog tima zbog kršenja discipline.

Ne cvetaju ruže u Madridu ove sezone. Iako su veći deo takmičarske godine bili dominantni, u poslednje vreme ekipa puca po svim šavovima. Pablu Lasu mesto nije osigurano iako i dalje uživa poverenje Florentina Pereza, a krajnji ishod sezone odlučiće njegovu sudbinu.

Nervoza zbog loših rezultata koji uključuju osam poraza iz poslednjih 10 utakmica uvukla se unutar ekipe i zbog kršenja klupske discipline Tomas Ertel i Trej Tompkins su odstranjeni iz tima. Oni nisu jedini koji su se našli na "tapetu". Gerošn Jabuseli je takođe kažen zbog nesporskog ponašanja.

Sukobi unutar ekipe verovatno će koštati Ertela nastavka saradnje, ali i Trej Tompkins je nadomak odlaza. Obojici ističe ugovor na kraju sezone i Real je spreman da ih pusti. Ertela je disciplina i izostanak sportskog džentlmentstva koštala netrpeljivog rastanka sa Barselonom. On je, mimo katalonskog kluba, pregovarao sa Realom oko prelaska u taj klub iako je obavestio Barsu da u tim trenucima priča o odlasku u Fenerbahče. Barselona je rešila da ga ostavi na aerodromu u Moskvi i odleti bez njega.

S druge strane, Tompkins je u Real stigao 2015. godine i jedan je od najvernijih vojnika Pabla Lasa. Osvojio je sve što se osvojiti može, ali došlo je do zasićenja i rastanak je neminovan.

Sve ovo dolazi pred ključan period sezone. Real se sa trećeg mesta plasirao u plej-of Evrolige i igraće protiv Makabija ili Efesa.

"Kraljevski klub" u nedelju očekuje derbi meč sa liderom Endesa lige Barselonom i poraz u "El klasiku" definitivno ne bi mnogo pomogao. Pogledajte celokupnu ponudu na AdmiralBet i razmotrite koju ćete opkladu uplatiti na centralni duel.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke