"Pukla stotka" - Košarkaši sa pola snage "pregazili" Meksikance

Autor: Nemanja Janošev
subota 19.06.2021.
17:45
Izvor: Sportske.net

Zagrevanje i +37.

@KSSrbije/Twitter
@KSSrbije/Twitter

Povezane vesti

Muška košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Grčku sa 104:67 (27:20, 24:15, 34:13 na "Akropolis kupu" u Atini.

Posle trijumfa nad Portorikom, Srbija u lepom ritmu ide ka kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Naša selekcija započela je meč u sledećoj petorci: Jović, Anđušić, Dobrić, Bjelica i Marjanović. Dobar početak zabeležile su obe reprezentacije. Igralo se veoma otvoreno i efikasno i kroz dva minuta viđeno je 16 poena sa izjednačenim rezultatom.

Odbrane nisu bile agresivne, poeni su se u početku sa lakoćom postizali, ali ubrzo je srpska reprezentacija ubacila u "petu brzinu" i uz pogotke Jovića, te Petruševa pod košem, razlika je bila dvocifrena. Pod košem je takođe neprikosnoven bio i Boban Marjanović, kojem Meksikanci ništa nisu mogli. Neretko je popravljao promašaje našeg tima, a i sam bio meta akcija saigrača.  S druge strane, Meksiko je pretio preko Amiga i Fabijana, ali nije to bilo dovoljno da se približe "orlovima" koji su bili solidni u šutu spolja, ali su unutra bili dominantni sa procentom pogodaka od 80 odsto u prvom delu..

Meksikanci su bili ti koji su se oslonili na šut za tri poena, pogađali jesu, ali nije im to previše pomoglo. Furiozna je bila Srbija u tranziciji i razlika se povećavala, te do kraja poluvremena dostigla +16. Procenti su se u nastavku za nijansu pokvarili, ali se vođstvo praktično dupliralo u odnosu na pauzu.

Ognjen Dobrić se ozbiljno nametnuo selektoru Kokoškovu, budući da nije imao niti jedan promašaj na susretu do poslednjeg kvartala. Sve je ulazilo, kako sa linije penala, tako i iz igre i tada je kraj njegovog imena bila brojka od 16 poena. Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde definitivno je potvrdio da je u briljantnoj formi.

Meksiko je bio potpuno slomljen, napad im nije funkcionisao kao na početku i bilo je jasno da, kada tim Igora Kokoškova "zategne" odbranu, neće biti problema.

Svi igrači našeg tima upisali su se u listu strelaca izuzev Branka Lazića, koji je bio potpuno van ritma. Najefikasniji je bio ponovo bio Filip Petrušev sa 23 poena, 17 je dodao Dobrić, koji je meč završio bez ijednog promašaja! Po 12 su upisali Jović i Marjanović.

Srbija će sutra od 19 sati igrati finalni duel Akropolis kupa protiv domaćina Grčke

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke