Putokaz Partizanu - Džikićev Hapoel bolji od Makabija za prvi trofej u sezoni!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.10.2023.
22:14
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Džikićevog tima.

Winners League
Winners League

Povezane vesti

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima koje sa klupe predvidi Aleksandar Džikić  osvojili su Liga kup Izraela!

Oni su večeras u finalu bili bolji od Makabija rezultatom 79:71 i ujedno otkrili slabosti u redovima ''Ponosa Izraela'' koje bi i Partizan mogao da u četvrtak iskoristi na startu takmičenja u Evroligi. Podsetimo, Partizan u prvom kolu Evrolige gostije Makabiju u Tel Avivu.

Makabi je bolje odigrao prvo poluvreme i posle 20 minuta igre je vodio sa 43:35. Ali, slika na terenu se potpuno promenila u trećem kvartalu koji je Hapoel izvanredno odigrao pre svega u odbrani i taj deo igre je Džikićev tim rešio u svoju korist rezultatom 21:8.

Početkom četvrte četvrtine Makabi je uspeo nakratko da povede sa 59:58, ali onda Hapoel pravi ključnu seriju 11:0, posle čega velikan iz Tel Aviva više nije imao snage za preokret.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Spidi Smit sa 21 poenom, a pratili su ga Livaj Rendolf sa 17 poena, kao i Zek Henkins sa 13 poena i 9 skokova.

U Makabiju, Lorenzo Braun 16 poena, 5 skokova i 5 asistencija, ali je njegov tim loše šutirao za tri poena, uz šest promašenih slobodnih bacanja.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke