Računica za plej-of četiri kola do kraja - Partizan posle četiri lidera sa najvećim šansama

Autor: Sportske Net
utorak 28.03.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Još četiri utakmice do kraja regularnog dela...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ostalo je još četiri kola do kraja regularnog dela nikad neizvesnije Evrolige. Partizan i dalje ima velike šanse da ostvari plasman u plej-of, dok su Zvezdine prilično izbledele, ali nisu skroz nestale.

Tviter profil @lostgps izračunao je šanse svakog tima da uđe u Top 8 i verovatnoću da se domogne određenog mesta u konačnom plasmanu.

Proračuni su rađeni koristeći Elo rejting sistem, koji je u osnovi broj relativne snage tima. Kroz 50.000 simulacija preostalih mečeva izračunati su procenti.

Prema ovom profilu, sedam od osam timova praktično je ostvarilo plasman dalje. Pored Olimpijakosa , Barselone, Real Madrida i Monaka koji su već izborili plasman u plej-of, Fenerbahče, Partizan i Makabi imaju po najmanje 96% šanse da odu dalje. Odnosno, Partizan i Fener su na 98%, dok je Makabi na 96%, što je zanimljivo s obzirom na to da je mesto ispod Makabija na tabeli zbog lošijeg međusobnog skora, a i čeka ga do kraja zahtevniji raspored. 

Dalje, Baskonija je sledeća u redu, ima velikih 66% šanse da ode u doigravanje. Žalgiris je još jedini tim koji ima više od 10% šansi da ode u plej-of od svih preostalih timova. 

Aktuelni šampion Efes, ima 7 % šansi da uđe u Top 8, dok Olimpija iz Milana ima 5 %. Valensija je na 3 %, a Virtus na 0,3 %.

Drugi srpski predstavnik, Crvena zvezda ima 0,5 % šansi da obezbedi plasman među osam najboljih ekipa. 

Pored simulacije šansi za doigravanje, korisnik je izračunao i najverovatniji broj pobeda koji će timovima biti dovoljan za plej-of, a to je po računici 18 pobeda, odnosno da će osmi nosilac iz regularnog dela imati taj broj dobijenih mečeva. 



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke