Rađa objasnio inicijativu Hrvata, problem Zvezda i Partizan!?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 05.05.2022.
19:15
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni košarkaš obavlja funkciju predsednika HKS.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Kao grom iz vedra neba izašla je u javnost informacija da je Hrvatski košarkaški savez ponudio tamošnjim klubovima da napuste AdmiralBet ABA ligu.

Ukoliko tako odluče, HKS će podržati i finansijski pomoći Ciboni, Zadru i Splitu da se priključe Alpe Adria kupu, takmičenju sačinjenom od timova pretežno iz centralne Evrope.

Predsednik hrvatskog saveza Dino Rađa objasnio je zbog čega je pokrenuta inicijativa.

"Nismo ništa odlučili, ali smo na sednici u utorak ponudili klubovima opciju da igraju u Ligi šampiona, Evrokupu i Alpe Adria kupu i za sve će biti plaćeni. Sada je na njima da odluče, za to imaju sedam dana. Dakle, idućeg utorka ćemo sve znati. Naravno, ako se dogovore, od sledeće sezone neće moći da igraju u ABA ligi. To bi jednostavno bilo nemoguće zbog rasporeda. Ali mislimo da bi to bilo odlično za hrvatsku košarku. Šta nam je donela ABA liga u poslednjih 20 godina? Ništa", smatra proslavljeni košarkaš, koji se potom dotakao i Crvene zvezde i Partizana.

"Živimo, stalno se borimo da ostanemo, a ta liga se pretvorila u poligon za Crvenu zvezdu i Partizan da dovode strance. Pitamo se kad su nas tukli Rumuni i Poljaci. Pa hajde da promenimo nešto, da vidimo kako rade i kakvi su im klubovi", kazao je Rađa.

Odluka klubova se očekuje u toku sledeće nedelje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke