Radonjić: "Uz podršku navijača da odbranimo domaći teren i pobedimo"

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 27.05.2021.
14:50
Izvor: Sportske.net, Beta

Rezultat u finalnoj seriji je 2:2, a titulu će osvojiti ekipa koja dodje do treće pobede.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas, uoči petog meča finala ABA lige protiv Budućnosti, da je na njegovoj ekipi da napravi iskorak u segmentima gde nije bila dovoljno dobra u prethodnim utakmicama.

"Smatram da je u sutrašnjem meču jako bitno za nas da u segmentima igre gde nismo dovoljno dobri napravimo iskorak, a posebno u odnosu na mečeve koje smo igrali u Podgorici", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Crvena zvezda će u petak dočekati ekipu Budućnosti u petom meču finala ABA lige.

Zvezda je u finalu vodila sa 2:0, ali je oba meča u Podgorici izgubila rezultatima, 71:75 i 80:81.

"Posle četiri odigrana meča, imamo sutra završetak serije i ovogodišnjeg izdanja ABA lige. I mi i Budućnost uspeli smo da dobijemo mečeve na svom parketu i tako dovedemo seriju do još jednog duela", rekao je trener Zvezde.

"Kao što sam rekao posle utakmice u Podgorici, na nama je zadatak da odbranimo svoj teren i da na taj način dođemo do trofeja. Čitave sezone bila je borba u regularnom delu i mi smo na kraju uspeli da obezbedimo prvo mesto koje nam je donelo mogućnost da na našem parketu dodjemo do ostvarenja cilja", dodao je on.

Radonjić je naveo da su svi u timu svesni činjenice da igraju protiv kvalitetnog protivnika i da crveno-bele čeka težak zadatak.

"O dobroj koncentraciji i energiji ne želim puno da pričam, a ta koncentracija je faktor koji može da odlučuje", rekao je Radonjić.

On je ocenio da Budućnost ima veliki broj kvalitetnih igrača i da će njegova ekipa morati da iskontroliše taj kvalitet.

"Imaju jake 'bol hendlere', igrače koji imaju kapacitet da kontrolišu igru – Kobs, Ivanović, Dela Vale... Svojim iskustvom prave prednost, znaju da udju u kontakt, iznude faulove, dobre šutiraju i prodiru", rekao je Radonjić.

"Naravno, tu su i igrači na drugim pozicijama koji su bili kvalitet u prethodnim mečevima. Edžim koji pokriva dve pozicije, dobrom i čvrstom odbranom daje veliki doprinos pobedama Budućnosti, kao i Popović. Danilo Nikolić je šuter velikog kalibra i šutirao je bez promašaja 6/6 za tri. Luka Mitrović koji je najbolje partije u dresu Budućnosti pružio baš u ovoj finalnoj seriji", ocenio je Radonjić.

Trener Zvezde je rekao i da će važna biti stabilnost u igri, kao i da interval takve igre bude što duži.

Radonjić je ocenio da će ukupan kvalitet igre biti presudan za pobedu, kao i da neće biti dovoljno da u jednom segmentu ekipa bude dobra.

"Kvalitet ekipe Budućnosti zahteva da u svim segmentima igre budemo dovoljno dobri i to garantuje jedan rezultat. U odbrani, u napadu, odgovorimo svim zahtevima. Naravno da je bitno da šut bude bolji nego što je bilo. Jednostavno, popravio se procenat šuta, a ne šut", rekao je on.

Odgovarajući na pitanje o odnosu broja faulova u prethodna dva meča, i šta je razlog za veliku razliku u korist Budućnosti, Radonjić je rekao "da Zvezda pokušava da igra agresivno, kako sada, tako i u Kupu i Evroligi, kao i da će tako nastaviti i u sutrašnjem meču".

Trener Zvezde dodao je da njegovom timu mnogo znači podrška navijača, koji su bili prisutni u ograničenom broju, i da se nada da će i u petom meču navijači podržati klub i pomoći da crveno-beli dodju do pobede.

Radonjić je rekao i da što se tiče "zdravstvenog biltena", ekipa nema problema, i da je situacija ista, kao i u meču u Podgorici.

U halu "Aleksandar Nikolić" moći će da uđu samo novinari, prijatelji kluba, članovi uprave, Skupštine kluba i sponzori, sa negativnim PCR testom, potvrdom o vakcinaciji ili revakcinaciji ili potvrdom o preležanom virusu.

Meč između Zvezde i Budućnosti igra se sutra od 20.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke