Radonjić doneo loše vesti o Vajtu, a Kalinić objasnio zašto se vratio u Zvezdu

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 15.09.2021.
13:45
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli pred novinarima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je danas imala otvoren trening za novinare, a prisutnima se obratio Dejan Radonjić, trener crveno-belih. 

Najveći problemi u ovom trenutku se tiču povreda koji su glavobolja od samog starta. 

"Ja bih prvo rekao da smo od samog starta imali određene probleme što se tiče tih povreda koje su se desile ranije. Nadali smo se da će to brzo da prođe i očekivali da ćemo imati mogućnost da možemo te pripreme da uradimo kako smo želeli. To je koliko toliko bilo moguće do turnira u Minhenu, kad su se ti problemi pre turnira povećali, što nas je navelo na razmišlanje da bi odlazak u Grčku doneo mnogo problema koji su i sada jako veliki za nas. Trudimo se da funkcionišemo i da prevaziđemo situaciju. Čekamo da povratkom igrača pokušamo da uradimo nešto do početka prvenstva i Evrolige i da budemo spremni za te prve izazove. Definitivno da nećemo biti kompletni u prvom meču protiv Splita. Tačnije, bićemo bez dosta igrača. Nadam se da to neće da se oseti u rezultatskom smislu", rekao je Dejan Radonjić na obraćanju medijima. 

Potom je Radonjić otkrio loše vesti u vezi Arona Vajta, igrač tri meseca neće moći da zaigra. 

"Bitno je da procenimo situaciju, jer nije samo Aron koji je minimum tri meseca van terena po rečima doktora, ali da vidimo i za ostale igrače da li je to 10 ili 15 dana van terena", rekao je Radonjić na pitanje da li će klub dovesti pojačanja. 

Govorili su još, između ostalih, Nikola Ivanović, Ognjen Dobrić i Nikola Kalinić. 

Posebno je bio interesantan reprezentativac Srbije, Nikola Kalinić. 

"Mi ćemo da radimo najbolje što možemo i na kraju dana videćemo šta će nam sezona doneti. Bitno je da ostanemo zdravi. Odluka o odlasku u Zvezdi bila je iz brojnih razloga, kako privatnih, tako porodičnih. Ova situacija sa koronom mi je otvorila oči da možda moram da budem bliže porodici. Ostvario sam se karijerno i finansijski i drago mi je što sam tu, sa nekim ljudima koje poznajem i sa kojima sam i ranije radio", rekao je Kalina. 

Sa druge strane, Dobrić je istakao da se oporavlja od povrede i da će uskoro biti na terenu sa ekipom, kao i da ne treba žuriti. 

Ivanović je govorio o razlozima dolaska u Crvenu zvezdu. 

"Pre nego što sam potpisao razgovarao sam sa trenerom sa kojim sam ranije već sarađivao, a deifnitivno je to veliki izazov za mene igrati na najvećem mogućem nivou. Nisam imao tu priliku osim nekoliko mečeva pre nekoliko godina. Mislim da smo veliki optimisti povodom svega što se dešava i možda bismo da mogli da očekujemo velike i lepe stvari", rekao je Ivanović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke