Radonjić ne misli da je utakmica sa Partizanom najvažnija, kada debituje Marković?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 11.11.2021.
21:36
Izvor: Sportske.net

Zvezda se okreće derbiju posle arhiviranja teškog protivnika u vidu Asvela.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić kazao je da još nije upotpunosti skautirao Partizan, ali da planira to da uradi u toku noći.

Njegov tim izašao je kao pobednik u duelu sa Asvelom. Bio je to težak meč iako su imali +17 u poslednjem kvartalu. Upisana je pobeda, druga u nizu kada je u pitanju Evroliga, što je okarekterisano kao najbitnije.

"Nije jednostavno protiv ovako dobrog tima kao što je Asvel napraviti razliku, posebno ne ovakvu kakvu smo mi napravili. U jednom trenutku osetilo se da je na parketu došlo do gubljenja kontrole igre i u zadnjem polju dozvolili da lako i brzo poentira. Bili smo van kontrole u napadu i izgledalo je to kao da bi ostalo još nekoliko minuta, bilo bi ko zna šta... Imali smo dug period dobre igre, ali ostaje da se adekvatno sagleda", kazao je Radonjić.

Odličan meč odigrao je Nikola Ivanović koji se potpuno oporavio od koronavirusa. S druge strane, Nejt Volters je rano napravio dva faula, pa je Radonjić morao da ga dozira.

"Ivanović je morao da sačeka posebnu potvrdu da može da dobije posebnu doktora da trenira. Nije bila duga pauza, što je izuzetno važno. Odradio je nekoliko treninga sa ekipom što nam je veoma značilo. Volters nije bio na nivou onoga što je prikazivao, ali imali smo druge opcije, srećom".

Sledi derbi sa Partizanom koji je u sredu pretrpeo prvi poraz u ovoj sezoni, ali Radonjić kaže da još nije okrenut tom meču.

"Mislim da smo bili apsolutno fokusirani na ono što je bilo večeras. Da dobro igramo protiv Asvela i dođemo do pobede. Idemo sada na odmor, pravimo analizu i spremamo se .Pogledaću tu utakmicu Partizana i o njoj možemo pričati narednih dana. Sad se ne igra najvažnija utakmica, ti mečevi slede u nekom drugom periodu".

Crnogorski stručnjak je upitan i kada bi novo pojačanje Stefan Marković mogao da zaigra u crveno-belom dresu.

"Marković je juče odradio trening, videćemo kako će to da izgleda narednih dana. Teško je sada reći precizno kada će igrati. Stvari se menjaju iz trenutka u trenutak... Stefan prethodno nije trenirao od jula, što nije kratak period. Ne može kroz jedan trening da se vidi u kakvom je stanju. Potrebno je da prođe kroz određeni stepen fizičke spreme, da uđe u sistem. Nije nam bilo lako ni sa nekim igračima koji su bili tu, a imali manje pauze. Dobrić, recimo, i dalje ulazi u ritam, a poznaje sistem", završio je Radonjić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke