Radonjić ne očajava za porazom, stiže "pojačanje" pred Baskoniju

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 23.02.2021.
21:35
Izvor: Sportske.net

Zvezda jača putuje u Španiju.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić nije imao mnogo toga da zameri svojim igračima, koji su u kombinovanom sastavu poražni na gostovanju Žalgirisu 75:62.

"Čestitam Žalgirisu na pobedi. U situaciji u kojima se trenutno nalazimo u poslednjih dvadesetak dana, bez nekoliko važnih igrača, smo odigrali solidan meč. Uradili smo neke dobre stvari, napravili i neke greške. U drugom poluvremenu naša ofanziva nije bila dovoljno dobra za igru, neizvesnu završnicu i eventualno neku šansu da se pobedi. Nemam šta da zamerim igračima, znam šta smo uradili u prethodnom periodu. Nadam se da će nam se neki pridružiti uskoro", rekao je Radonjić na konferenciji posle meča.

Dodao je da je u drugom poluvremenu zatajila rotacija, ali i da se osetila pojačana odbrana domaćih.

"Oni su igrali dobru defanzivu, nama je nedostajao plejmejker, tu je bio samo mladi Uskoković. Drugi su mu pomogli, ali je bilo jasno da imamo problem. Naravno, oni su igrali dobro u defanzivi", rekao je crnogorski stručnjak.

Obradovao je navijače da bi Kori Volden trebalo da se vrati u petak na teren na gostovanju Baskoniji, dok će se ostali u narednih sedam do 10 dana vratiti treninzima.

Od snaga na koje je mogao da računa posebno je izdvojio mladog Aleksu Uskokovića.

"To je nešto dobro za nas. Igrao je dobro ne samo danas nego i u prethodnom periodu. Igrali smo i u Kupu i u nekim bitnim utakmicama posle toga. Bio je dobar. Potrebna mu je pomoć u organizaciji igre. Nažalost, trenutno nam nedostaju plejmejkeri. Imao je priliku da igra protiv čvrste odbrane, odličnih defanzivaca i to nije bilo lako za njega. Mislim da je na dobrom putu", rekao je Radonjić.

Na kraju su ga pitali i da li bi voleo da se ovaj susret igrao nešto kasnije, a ne danas.

"Pričao sam o tome pred meč sa Zenitom. Nemamo prostora za odlaganje mečeva. Imamo neke duele u ABA ligi koji tek treba da se odigraju. Raspored je zaista gust i moralo je da se igra", zaključio je Radonjić.

Zvezda je nakon petog uzastopnog poraza ostala na svega šest pobeda u 24 kola u Evroligi, a naredni meč igra već za tri dana protiv Baskonije u Španiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke