Radonjić objasnio zašto mu je ova titula još draža!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.05.2021.
23:50
Izvor: Beta

Glavni cilj je ostvaren, ali crveno-beli imaju još posla do kraja sezone.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić smatra da je njegova ekipa stigla do titule zahvaljujući odličnoj igri u odbrani u poslednjem meču finalne serije.

Crvena zvezda je večeras kao domaćin pobedila Budućnost u petom meču finalne serije 67:60, tako postala šampion ABA lige.

"Utakmica je bila dobra, takmičarska. Bilo je puno umora. Uspeli smo da odbrambeno odigramo najbolji meč u finalnoj seriji i to je odlučilo pitanje pobednika. Imali smo problema u napadu. Koristim priliku da se zahvalim svim zvezdašima na velikoj podršci. Čestitam svima na osvojenoj titulu, igračima, članovima stručnog štaba, predsedniku Nebojši Ćoviću, doktorima i fizioterapeutima", rekao je Radonjić novinarima posle meča.

Radonjić je rekao i da je srećan što je njegova ekipa do željene forme stigla u najvažnijem momentu.

"Imali smo dosta problema sa povredama tokom sezone. Međutim, uspeli smo da stignemo do željene forme u najvažnijem delu sezone. Zbog svega navedenog, osvojena titula nam je još draža. Teško je u ovom trenutku pričati o nastavku sezone i šampionatu Srbije. Moramo pre svega da se osvežimo i malo odmorimo. Neće biti lako, ali ćemo sigurno dati sve od sebe do kraja sezone", izjavio je Radonjić.

Trener crveno-belih smatra da je prerano sada pričati o Evroligi sledeće godine.

"Ostvarili smo cilj izborivši plasman u Evroligu. Sezona je bila čudna zbog koronavirusa, praznih dvorana. Uspeli smo sve da prevaziđemo zajedničkim snagama i zasluženo se nađemo u elitnom društvu. Ima vremena za priču o Evroligi i narednoj sezoni", naveo je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke